Historie

De rijke geschiedenis van Heuvelman

De organisatie werd opgericht in 1968 door Dick Heuvelman. Mede dankzij zijn enthousiasme en toewijding is Heuvelman na 50 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de audiovisuele branche. Wij nemen u graag mee in de rijke geschiedenis van onze organisatie!

1944

Dick Heuvelman is tijdens de Tweede Wereldoorlog actief voor Radio Oranje, de radiozender voor strijdend Nederland. Na de oorlog werkt meneer Heuvelman voor Radio Schuurman in Utrecht. Hier ontdekt hij zijn passie voor techniek en in 1944 besluit hij om zijn eigen geluidsbedrijf te starten in een garagebox aan de Lange Rozendaal in Utrecht.

Historie 1944
1968

Het bedrijf van Dick Heuvelman groeit stevig door en in 1968 geeft hij het bedrijf de naam ‘Heuvelman Geluidstechniek B.V.’. Het bedrijf verhuist naar een groter pand en nog geen jaar later staat er weer een verhuizing op het programma. Dit keer naar een pand in de Meern.

Als technische regieruimte worden in deze fase een grijs gespoten Kip Caravan en een oude Bedford gebruikt.

Historie 1968
1980

Prinses Beatrix wordt op 30 april 1980 op de Dam in Amsterdam gekroond tot Koningin der Nederlanden. Om dit historische moment goed verstaanbaar te maken voor alle toehoorders wordt Heuvelman Geluidstechniek B.V. ingeschakeld om de geluidsversterking te verzorgen.

Historie 1980
1981

Het bedrijf van meneer Heuvelman is betrokken bij verschillende televisieprogramma’s zoals Sterrenslag, Farce Majeur en de Willem Ruisshow. Bij deze shows draagt Heuvelman Geluidstechniek er zorg voor dat de shows zichtbaar en verstaanbaar zijn voor het aanwezige publiek.

In datzelfde jaar neemt Dick Heuvelman het besluit om het bedrijf te verkopen aan het managementteam: Andre van Eijden en Niek Lambooij.

Historie 1981
1982

In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf ‘General Electrics’ ontwikkelt Niek Lambooij de allereerste HD projector: de Triple Light Valve. Wereldwijd worden er hier drie van geproduceerd, waarvan Heuvelman er twee kan inzetten bij producties.

Historie 1982
1985

De ambitie is groot en Heuvelman Geluidstechniek B.V. groeit uit tot een begrip in de audiovisuele wereld. Het bedrijf beschikt op dat moment zelfs over een zeer innovatieve projector voor die tijd. Een laser videoprojector van Dwight Cavendish: de SD270.

Historie 1985
1986

Heuvelman krijgt steeds meer aanvragen voor camerawerk en schaft daarom een professionele camerawagen aan. Deze component video camerawagen is de eerste variant in Europa en voor die tijd zeer bijzonder.

Historie 1986
1990

Meneer van Eijden en meneer Lambooij verkopen 50% van Heuvelman aan het Nederlandse Omroepproduktie Bedrijf, het NOB. Deze semipublieke, door de overheid gefinancierde organisatie vult de service en dienstverlening van Heuvelman perfect aan. Heuvelman groeit enorm en is, samen met 400 medewerkers die internationaal verspreid zijn over dertien vestigingen, dagelijks verantwoordelijk voor prachtige producties.

1993

Video komt steeds meer in opkomst en wordt een belangrijke dienst in de audiovisuele wereld. Heuvelman neemt dit specialisme op in haar dienstverlening. Hierdoor dekt de bedrijfsnaam ‘Heuvelman Geluidstechniek B.V. de lading niet langer. De naam verandert dan ook in ‘Heuvelman Sound & Vision B.V’.

Heuvelman werkt in deze periode mee aan grote tv-shows zoals de André van Duin Show, de Supriseshow en De Staatsloterijshow. Verder ontwikkelt Heuvelman diverse producten voor televisie, zoals de Vidi Wall.

1997

Phixa uit Den Haag wordt in dit jaar overgenomen, waardoor de dienstverlening van Heuvelman in die regio vergroot wordt. Net als Heuvelman was Phixa in die tijd een audiovisueel leverancier, zij het met de focus op congreslocaties en hotels in Den Haag.

Historie 1997
2002

Het NOB privatiseert en de dochterbedrijven, waaronder Heuvelman Sound & Vision B.V., verzelfstandigen en ontwikkelen zich door.

2004

Hans Bolland, ooit aangenomen door het NOB om Heuvelman voor te bereiden op een eventuele verkoop, neemt samen met zijn broer Peter Bolland het bedrijf over.

2006

De afdeling Content Design ziet in 2006 het levenslicht. Hiermee breidt het bedrijf haar dienstverlening uit, zodat de vraag van de klant nog beter beantwoord kan worden.

2007

Heuvelman verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Culemborg om antwoord te kunnen geven aan de groei.

Historie 2007
2014

Hans Bolland verkoopt zijn aandelen aan adjunct-directeur Marco Smakman. Ooit begonnen als stagiair binnen Heuvelman, staat Marco nu samen met Peter aan het roer van de organisatie.

Historie 2014
2017

Er verandert veel binnen de organisatie. Heuvelman Sound & Vision verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in IJsselstein, mede door een aanhoudende groei op het gebied van verhuur als verkoop van audiovisuele oplossingen. Uniek is de Experience Room van meer dan 450 m² waar partners inspiratie komen opdoen met de nieuwste technieken en concepten in audio en beeld. Inmiddels zijn er 130 medewerkers werkzaam bij de organisatie.

Er wordt besloten om de bedrijfsnaam terug te brengen tot ‘Heuvelman’ met een nieuw logo en een bijpassende huisstijl.

Historie 2017
2018

Heuvelman viert hun 50-jarig bestaan in 2018! Deze feestelijke aangelegenheid is aanleiding voor een grootse viering met alle collega’s die nauw betrokken zijn bij het bedrijf.

2019

Heuvelman werkt tegenwoordig met een team van 150 Heuvelmannen en vrouwen aan de wereld van morgen. Zowel op technisch als maatschappelijk gebied. Zo zijn wij jaarlijks, door heel Europa, bij meer dan 3.000 projecten betrokken als audiovisueel partner.

2020

Doordat door COVID-19 veel evenementen niet live door konden gaan, zijn wij bij Heuvelman op zoek gegaan naar een passende oplossing waardoor we toch onze klantengroep konden blijven bedienen. Wij hebben op ons hoofdkantoor diverse studio’s gebouwd.

Teamfoto

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten