Heuvelman / 2 maart 2020 / Nieuws

Technologische ontwikkelingen in 2020, drie voorbeelden.

In zijn visie op 2020 schetst directeur Marco Smakman een beeld van de verschuiving die zich afspeelt in het audiovisuele landschap. Ging het vroeger vooral om het op de juiste manier inzetten van de hardware, anno nu is een AV-leverancier óók gepokt en gemazeld in IT-netwerken en softwaretechnologie. Bovendien weet hij de juiste verbinding te leggen tussen hardware en software.

Wij passen onze dienstverlening aan op die verschuiving, betoogt Marco Smakman. Heeft hij daar ook concrete voorbeelden van?
“Er zijn bij Heuvelman diverse nieuwe ontwikkelingen en innovaties gaande, waarmee wij in 2020 onze relaties verder zullen ondersteunen. Bijvoorbeeld de doorontwikkeling van ons geautomatiseerde monitoringsysteem Heartbeat. Met behulp van dit systeem kunnen computers zorgen voor first-line support op de audiovisuele installaties van klanten. Eenvoudige acties als software- en hardware-resets worden volautomatisch uitgevoerd; monteurs worden alleen nog ingeschakeld wanneer een nader onderzoek nodig is. Hiermee neemt de uptime van de installatie significant toe. Bovendien realiseren we zo een vermindering van het aantal noodzakelijke service-ritten naar onze klanten.”

Belangrijke vraag: passen die nieuwste ontwikkelingen en innovaties ook altijd binnen de systemen van klanten?
“Dat weet je natuurlijk niet altijd van tevoren. Daarom hebben we een geavanceerde healthcheck ontwikkeld, om de netwerken van klanten gereed te maken voor de techniek van vandaag en morgen. Op basis van deze healthcheck kunnen wij de IT-experts van onze relaties perfect adviseren over de inrichting van aanwezige of nog aan te leggen IT-netwerken, zodat deze optimaal zijn afgestemd op het gebruik van geavanceerde audiovisuele systemen. Een veel voorkomend onderwerp is bijvoorbeeld de streaming van beeld en geluid via narrowcasting, digital signage of way-finding. Dat zijn stuk voor stuk technieken die de gemiddelde IT-expert niet dagelijks zal tegenkomen. De samenwerking van onze IT-experts met de IT-experts van onze klant leidt in alle gevallen tot een optimaal netwerk, waar minder tot geen storingen optreden.”

Tot slot: kunnen we ook nog meer gebruik van het Internet of Things (IoT) verwachten?
“Ja, zeker! We zijn bijvoorbeeld bezig met het doorontwikkelen van een online presentatieomgeving die overal toegankelijk is en automatisch tijdens presentaties beschikbaar is. Eindgebruikers en sprekers kunnen hiermee eenvoudig hun presentatie en content uploaden naar een beveiligde cloud-omgeving. Aanpassingen van de presentatie kunnen op elk gewenst moment nog plaatsvinden. Een geïntegreerde scheduler zorgt ervoor dat de presentatie automatisch op tijd beschikbaar is in de gewenste of geplande ruimte.”