Heuvelman / 22 februari 2021 / Nieuws

Remco Schouten

Aan het woord: Remco Schouten

Remco Schouten is één van de vier productiemanagers bij Heuvelman en vervult hiermee dus een rol binnen onze tak Eventservices. Remco Schouten organiseert ruim 50 events per jaar, en heeft daarbij niet alleen op diverse locaties onze klanten ontzorgd maar draait tegenwoordig in onze studio’s in IJsselstein veel producties.

In deze nieuwsbrief is Remco aan het woord en vertelt hij over hoe het is om van grootschalig naar online te gaan en de veranderende klantvraag, maar ook livestreaming en hybride omgevingen komen aan bod.

Van grootschalige evenementen naar online, hoe is dat voor jou?

'Helaas hebben we ook in 2021 nog te maken met sluitingen, een lockdown en maatregelen waardoor de evenementensector zoals het vroeger was met grootschalige evenementen, stil ligt. Hierdoor is de klantvraag zeg maar veranderd en zie je klanten nog steeds zoeken naar hoe ze hun doelgroep kunnen bereiken en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Maar dan op een kleinschalige manier.
Ik denk dat het daarom goed is dat eventmanagers of wij als audiovisuele partner, eerder betrokken worden bij de organisatie van een evenement en met ons daarbij direct schakelen. Hierdoor kan er inhoudelijk goed advies worden gegeven en klanten worden meegenomen in hoe bijvoorbeeld livestreaming werkt.
Gelukkig zien we dat vanaf verleden jaar ook gebeuren. Niet alleen de nauwere samenwerking met de eventmanagers maar ook klanten die ons direct weten te vinden voor advies wat uiteindelijk een opdracht wordt. Hierdoor hebben we echt mooie producties kunnen neerzetten.'

"Ook al verlang ik naar hoe het was, de beleving en kick is er nog steeds"

- Remco Schouten

Is jouw rol dan veranderd?

'Nee, mijn rol is zeker niet veranderd maar wel breder geworden. Wij verzorgen alle faciliteiten die nodig zijn om een livestream soepel te laten verlopen van begin tot eind. Van camera’s met onze deskundige cameramensen tot regie maar ook van streaming server tot de online omgeving waar de stream uitgezonden wordt. Maar wij helpen ook met bijvoorbeeld een online sprekerstraining als dit nodig is.'

Voor corona was je veel op de grote congres-en evenementenlocaties en vonden daar de grote producties plaats maar tegenwoordig ben je veel in onze studio’s voor onze klanten aan de slag?

'Klopt, halverwege verleden jaar hebben wij onze Experience Room op ons hoofdkantoor in IJsselstein omgebouwd tot studio. Deze studio zit in het hart van ons pand. De studio onderscheidt zich door de aanwezige projectiewand van 12 meter. Waardoor we iedere sfeer maar ook content kunnen tonen wat onze klanten willen.

We hebben ook een kleinere studio gebouwd waardoor we ook klanten kunnen helpen die een kleine setting voor maximaal 3 personen willen.

En we hebben voornemens om een derde studio te bouwen. Deze studio zal veel meer een klantengroep moeten aanspreken die op zoek zijn naar een studio met een presentatiedesk. Een gevoel zoals bij RTL boulevard. Dit zijn we nu met elkaar aan het uitwerken. We zitten dus niet stil en ik kan hier echt heel blij van worden. We kunnen dan samen met onze klant de juiste studio selecteren.'

Gastenlijsten en netwerken is bij een evenement natuurlijk heel belangrijk; wat zie je hier aan veranderingen nu je geen live publiek hebt?

'Het gaat inderdaad niet om alleen een studio maar ook om het juiste platform als de klant interactie wilt. Het afgelopen jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met het uitzenden van online evenementen op verschillende platforms. Wij werken hiervoor samen met Invitado. Hierdoor kunnen wij een oplossing op maat verzorgen, voor grote en kleine events. Je moet dan denken aan een persoonlijk programma waar netwerken en interactie in mee wordt genomen.

Wij zien natuurlijk aan de productiezijde tijdens een evenement echt nieuwe contacten ontstaan. Wat vroeger achteraf of tijdens een pauze gebeurde, zie je nu in een chatcarrousel, groeps-chat of 1-op-1 videochat gebeuren. Gelukkig is er op deze manier toch nog energie tussen de mensen.'

Als afsluiting; waar kijk je naar uit?

'Stiekem hoop ik in september wel weer een ruimte te mogen omtoveren naar een prachtige en volledig ingerichte evenementenlocatie. Zoals bijvoorbeeld het VNG jaarcongres of de Vuelta-start in 2022 en deze te ondersteunen als AV-partner.

Maar eerst moeten we weer wat meer mogen. Ik kijk dus zeker uit naar hoe het was voor corona waarbij fysieke evenementen en digitaal of hybride evenementen goed naast elkaar kunnen gaan lopen.'

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten