Heuvelman / 16 december 2020 / Nieuws

Peter Bolland aan het woord

Aan het woord: Peter Bolland

Geen grote live bijeenkomsten, geen fysieke events en geen grote beurzen. Corona is helaas nog niet voorbij. Hoe is het met Heuvelman? Welke impact heeft corona (gehad) op de organisatie? Waar staat Heuvelman, met ook weer een voorzichtige blik vooruit?

Peter Bolland, onze directeur, stelden we een aantal vragen.

Wanneer hoorde je van het virus?

Toen ik vorig jaar op 31 december om 0.00 uur met een glas champagne in mijn hand proostte op het aankomende jaar, was ik ervan overtuigd dat 2020 een geweldig jaar zou worden. Er stonden geweldige producties in onze boeken en met alle sportevenementen op de planning, zou ook de zomer van 2020 zakelijk zeer succesvol worden.

Begin 2020 hoorde ik voor het eerst over een virus dat ergens in Wuhan in China voor nogal wat onrust zorgde. Ver van mijn bed, dacht ik nog en daar zullen wij toch niet veel last van krijgen? Maar helaas, niets is minder waar! Van de ene op de andere dag verandert dan de wereld om je heen.

Een virus werd hét virus uit China en had Italië bereikt en verspreidde zich snel over heel Europa. Ook Nederland werd getroffen en al snel bleek COVID-19 toch niet zo onschuldig te zijn.

Onze regering greep hard in en sloot van het ene op het andere moment alle horecagelegenheden. Dit zorgde voor een grote schok, ook in de evenementenindustrie. Binnen een paar dagen werden vrijwel alle orders die wij tot en met augustus hadden geannuleerd en nieuwe aanvragen bleven uiteraard ook uit. En daar waar 2020 er erg zonnig uit zag, was dit ineens helemaal niet meer het geval.

Wat voor impact heeft dit gehad op de organisatie?

Heuvelman werd dermate hard geraakt dat wij ervoor moesten kiezen om tijdelijke contracten te beëindigen, maar ook medewerkers met een vast contract moesten ons verlaten. In totaal moesten wij vlak voor de zomer helaas afscheid nemen van 49 van onze 145 medewerkers. Gelukkig was het virus weer op zijn retour en keek ik vol vertrouwen naar de periode vanaf september.

Maar na de zomer bleek de tweede golf er toch aan te komen. En daar waar we massaal hoopten op herstel, ging het wederom bergafwaarts. Onze regering kondigde weer nieuwe maatregelen aan en we kwamen wederom in een gedeeltelijke lockdown. Voor veel bedrijven, maar zeker ook voor Heuvelman, een doemscenario. Helaas was het nodig om onze organisatie verder af te slanken.

Heeft corona ook impact op de vaste installaties?

Wij zijn inderdaad ook specialist in het leveren van permanente audiovisuele oplossingen. Dus wij verzorgen ook de complete audiovisuele inrichting van onder andere auditoria, college- en raadszalen, vergader- en trainingsruimten en board- en controlrooms.

Deze tweede discipline is net zo belangrijk als onze evenemententak. Wij hebben hier veel minder last gehad van corona. Wel zijn veel bedrijven bijna volledig dicht, maar mogen wij inmiddels die panden wel weer in om onze installaties te verzorgen. Als dan mettertijd de medewerkers van die bedrijven weer naar kantoor mogen dan zijn de audiovisuele materialen in ieder geval op orde.

Sommige bedrijven beslissen wel om te wachten met het vernieuwen van de audiovisuele middelen, juist omdat veel medewerkers thuis werken. Maar gelukkig is dit slechts een minderheid van onze klanten.

Staat de wind nu weer in de zeilen of is dat nog te vroeg om te zeggen?

Het is nu december en we kijken hoopvol naar 2021. Hoewel bijna de helft van ons personeel ons in 2020 heeft moeten verlaten, hebben we nog 80 geweldige ‘Heuvelmanners’ in dienst. En met hen kijken we vol vertrouwen naar 2021. De berichten over meerdere vaccins worden steeds positiever en hoewel ik persoonlijk verwacht dat pas vanaf september 2021 er weer grotere congressen en evenementen zullen plaatsvinden, zien we toch ook al dat vele bedrijven nu al evenementen organiseren. Weliswaar in een andere vorm maar net zo waardevol door het realiseren en creëren van bereik en impact voor onze klanten.

"Het is onvoorstelbaar hoe je met elkaar samen toewerkt naar nieuwe oplossingen. Oplossingen die uiteindelijk onze klanten helpen om toch hun evenement of bijeenkomst door te laten gaan. De vorm is anders maar daar zijn wij inmiddels op ingespeeld."

- Peter Bolland

Ook hebben wij op ons hoofdkantoor in IJsselstein professionele studio’s ingericht. Onze studio’s zijn voorzien van alle audiovisuele faciliteiten om een evenement, training, workshop of webinar te organiseren.

Heuvelman is er klaar voor om ook in 2021 onze relaties weer met audiovisuele apparatuur te ondersteunen tijdens de mooie evenementen die dan zullen plaatsvinden. In iedere vorm die op dat moment mogelijk is.

Ook staan we klaar om met onze vaste installaties grote vergaderruimtes in te richten, of informele ontmoetingsplaatsen. Maar ook verzorgen we graag de digital signage van kantoren en creëren we smart buildings.

Ik wil graag langs deze weg iedereen hele fijne feestdagen wensen en laten we hopen op een zeer gezond en succesvol 2021!