Heuvelman / 1 december 2020 / Nieuws

Interview in AV&Stage | Nieuwe techniek in monumentale raadzaal Stichtse Vecht

Heuvelman -

De nieuwe raadzaal in het Koetshuis van de gemeente Stichtse Vecht ziet eruit om door een ringetje te halen. Met respect voor de oude 17de-eeuwse monumentale elementen heeft architecte Jana Urbanová in samenwerking met de gemeente en Dekker AV Advies een ontwerp gemaakt waarbij zowel het gebouw als de audiovisuele techniek volledig tot hun recht komen.

AV&Stage blikt met genoemde betrokkenen, waaronder ook Heuvelman Sound & Vision, terug op de totstandkoming van dit bijzondere project.

Heuvelman -

Alice Mol, Beleidsadviseur Facilitaire Zaken van gemeente Stichtse Vecht, vertelt allereerst kort iets over de voorgeschiedenis.

“Stichtse Vecht is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt ruim 64.000 inwoners en is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen aan de Vecht en Maarssen. Als direct gevolg van de fusie wilden we alle medewerkers centraal huisvesten en was er een nieuwe definitieve raadzaal benodigd.”

“Dat is uiteindelijk het Koetshuis geworden in Breukelen, waar de eerste raadsvergadering in mei 2020 zou plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk was. Sindsdien vinden de Raadsvergaderingen digitaal plaats. Maar vóór de oplevering in mei hebben we met z’n allen nog een heel traject afgelegd.”

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten

De vertrouwde partner van