Heuvelman / 10 februari 2020 / Nieuws

“We verwachten meer van techniek dan ooit tevoren”

- Marco Smakman

Marco Smakman

Als leverancier van totaaloplossingen op AV-gebied hebben wij de afgelopen jaren de vragen en wensen van onze klanten drastisch – en vooral continu – zien veranderen. Dat heeft alles te maken met de voortschrijdende technologische vernieuwingen, in combinatie met geavanceerde automatisering. Die ontwikkelingen maken dat we allemaal steeds meer verwachten van techniek, méér dan ooit tevoren.

Voor 2020 zie ik het als onze uitdaging om niet toe te kijken hoe de wereld verandert, maar juist onderdeel te zijn van deze verandering. Dat doen we met innovatieve oplossingen en ideeën die gaan zorgen voor een verbinding tussen technologie, eenvoud en ontzorging.

Technologische vernieuwingen: wat doen we nu al?

Onze opdrachtgevers zijn (internationale) bedrijven, hotels, ministeries, overheidsinstanties en (hoger) onderwijsinstellingen. Wij bieden ze audiovisuele ondersteuning voor hun evenementen, congressen en vergaderingen, maar ook vaste oplossingen op audiovisueel gebied. Daarbij rekening houdend met de verschillende doelstellingen die onze klanten kunnen hebben: communicatie, interactie, informatie delen, beïnvloeding van sfeer en ambiance.

Een voorbeeld: bij veel gemeenten is de vergaderomgeving inmiddels volledig geautomatiseerd en geïntegreerd in de gemeentelijke werkwijze en systemen. Met camera’s worden sprekers bij een vergadering volautomatisch gevolgd, de beelden worden gestreamd, waardoor u en ik thuis op de bank – én live – de volledige vergadering kunnen volgen.

Deze toepassing van Internet of Things (IoT)is niet meer weg te denken in onze AV-branche en we zagen die ook terug in andere branches. Zoals in het hoger onderwijs, waar het digitaal werken de afgelopen periode volledig is geïntegreerd. Gebruikmakend van geavanceerde touch-beeldschermen en ook weer de combinatie van camera’s en live streaming.

Een laatste voorbeeld van vernieuwing is de alsmaar toenemende kwaliteit van de techniek. Denk aan de resolutie van beeldschermen, die van 4K naar 8K ging. Of aan de LED-technieken, die met hun enorme resoluties terrein winnen ten opzichte van projectietechnieken. Deze ontwikkelingen zijn voor iedereen zichtbaar en hoorbaar, omdat ze ons scherpere beelden brengen, ondersteund door optimaal geluid.

Wat kunnen de relaties van Heuvelman verwachten in 2020?

Dat wij blijven voldoen aan de vragen van onze klanten en de markt. Dat we daarvoor continu zoeken naar de ideale vorm van communicatie, waarbij de combinatie van horen en zien elkaars effect versterken. Dat het ons daarbij altijd gaat om de totale beleving.

Dat alles willen we realiseren door voor onze opdrachtgevers innovatieve audiovisuele concepten te ontwikkelen. Concepten die de reikwijdte en intensiteit van de communicatie vergroten en daarmee het behalen van de geformuleerde communicatiedoelstellingen mogelijk maken.

Wat is daarvoor nodig?

Wij realiseren ons terdege dat in 2020 het audiovisuele landschap steeds meer verschuift, van hardware naar IT- en softwaretechnologie. Omdat het verzamelen en gebruiken van live data steeds belangrijker gaat worden voor het brengen van de juiste communicatieboodschap op het juiste moment bij de juiste ontvangers.

Wij zijn ons bewust van die verschuiving en passen onze dienstverlening daar ook op aan. Door voor onze opdrachtgevers niet alleen de expert te zijn op AV-gebied, maar juist ook te zorgen voor de verbinding tussen hardware en software. Ook maakt de verschuiving onze ‘service op afstand’ mogelijk. Deze duurzame ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het terugdringen van de total cost of ownership voor onze relaties.