Heuvelman / 8 februari 2023 / Nieuws

ISE Barcelona 2023

In Barcelona waren van 31 januari tot en met 3 februari 2023 tienduizenden bezoekers en vertegenwoordigers uit meer dan 150 landen uit de AV industrie bij elkaar om elkaar te informeren over de nieuwste producten en innovatie oplossingen op audiovisueel gebied en alles wat daarmee samenhangt.

Heuvelman was afgelopen editie niet fysiek aanwezig op de ISE. Wij hebben de beurs op afstand nauwlettend gevolgd waardoor we een aantal interessante en vooral relevante innovatieve ontwikkelingen die op de ISE zijn gepresenteerd met u kunnen delen.

Algemene trends

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan bij nagenoeg elke fabrikant hoog op de agenda. Milieuvriendelijk produceren en milieuvriendelijk gebruik van audiovisuele producten door middel van het zo laag mogelijk houden van de powerconsumptie, bij zowel gebruik als in de stand-by modus. De CO2 voetafdruk moet zo klein mogelijk gehouden worden in elke fase van het productie- en gebruikers proces.

Centraal beheer

Veel producenten houden zich bezig met het centrale beheer van audiovisuele systemen. Monitoring en beheer van systemen op afstand maakt het gebruik en het onderhoud een stuk eenvoudiger en efficiënter. Deze doorontwikkeling zien we bij veel fabrikanten van hardware en software.

Logitech

Steeds meer fabrikanten maken hun producten klaar om met Microsoft Teams software hybride te kunnen werken. Meerdere merken van beeldschermen zijn al bezig met de productie van 21:9 Microsoft Front Row Displays. Het merk Logitech heeft al een breed scala aan producten om in te zetten voor Microsoft toepassingen en het merk heeft aangekondigd dat zij eind van dit jaar met een 360° camera op de markt komen waardoor iedereen die fysiek in een vergaderruimte aanwezig is, op de juiste manier wordt weergegeven bij de andere deelnemers.

Samsung

Samsung focust zich op duurzame Digital Signage en het bedrijf onthulde een nieuwe outdoor LED XHB series met een uitzonderlijk helder beeld, zelfs in de zon. Ook deze nieuwe LED panelen zijn ontwikkeld vanuit energiebesparing en biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden voor elke omgeving.

BrightSign

Fabrikant van mediaspelers voor narrowcasting oplossingen BrightSign heeft de nieuwe Series 5 mediaspelers gelanceerd. Bij het ontwikkelen van deze spelers heeft het merk goed naar de gebruikers narrowcasting geluisterd en deze kennis verwerkt in misschien wel de meest complete en betrouwbare mediaspelers ter wereld.

LG

LG verbaasde iedereen op de ISE met de LG Magnit met 0,78 mm pixel pitch. Een 272" groot indoor Micro LED signage-oplossing waarbij geweldige beeldkwaliteit niet ten koste gaat van de duurzaamheid van het product.

Philips Professional Displays

De nieuwe Q-line (Green Hero) signage displays van Philips zijn het meest energiezuinig (energielabel D en E) in hun klasse. Verder toonde Philips nog een breed scala aan beeldschermoplossingen zoals uitbreiding van de Q-line met een 98 inch scherm, transparant LED en het 21:9 Microsoft Front Row Display, geschikt voor Teams meetings.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten

De vertrouwde partner van