Heuvelman / 23 februari 2024 / Nieuws

ISE Barcelona (Integrated Systems Europe) 2024

Innovaties gespot

Heuvelman -

Dit jaar bezochten collega's van Heuvelman de ISE (Integrated Systems Europe) van 30 januari t/m 2 februari in Barcelona. Vertegenwoordigers uit meer dan 150 landen uit de AV industrie kwamen bij elkaar om te informeren over de nieuwste producten en innovatieve oplossingen op audiovisueel gebied en alles wat daarmee samenhangt.

Wij hebben een aantal interessante en vooral relevante innovatieve ontwikkelingen op een rij gezet.

Heuvelman -

Barco

We kennen en werken al met de Barco ClickShare Conference, het draadloze vergaderruimtesysteem dat een laptop eenvoudig, draadloos verbindt met het scherm van elke vergader- of presentatieruimte.

De nieuwe ClickShare-videobar van Barco is een alles-in-één-apparaat voor vergaderen op afstand in hybride ruimtes en is compatible met alle platforms voor online vergaderen. De Barco ClickShare-videobar is uitgerust met een camera, microfoon en luidsprekers. Via de bekende Clickshare knop wordt snel, draadloos verbinding gemaakt en kan aan een vergadering worden deelgenomen via een eigen laptop of ander device.

Klik hier voor een video over de nieuwste Barco.

Heuvelman -

Philips

Philips investeert in duurzame technologie. De Philips Tableaux schermen zijn in staat om statische, digitale videocontent weer te geven op een extreem energiezuinige wijze d.m.v. E-Paper technologie.
Het Tableaux scherm is er naast 25”, nu ook in een 13” en 32” versie en deze zijn via USB en via een netwerkverbinding aan te sturen. Het scherm kan staand of liggend worden gemonteerd en is een perfecte vervanging voor alle papieren communicatie. Denk hierbij aan posters, menukaarten, reclames en promoties in de winkel, bewegwijzering, dienstregelingen en openingstijden van winkels.

Ook het benoemen waard zijn de LED oplossingen van Philips. Deze krijgen een grote upgrade in LED technologie en in functionaliteit. De SMB LED techniek verschuift deels naar de nieuwe COB LED techniek (Chips On Board). COB LED geeft een nog betere kijkervaring vanwege kleurechtheid, hogere contrastverhouding, hogere resolutie, betrouwbaarheid en levensduur.

Heuvelman -

LG

Zoals vele anderen zet LG Electronics zich ook vol in op het 21:9 video formaat. Dit formaat is in de markt gezet voor Microsoft Teams Front Row. Microsoft Teams Front Row biedt een uitzonderlijke gebruikerservaring doordat alles overzichtelijk op één scherm zichtbaar is zoals op het LG 21:9 All-in-One LED Display.
Zo zijn bijvoorbeeld de chat, het presentatiescherm en de deelnemers tegelijkertijd te zien. Daarnaast zijn alle deelnemers individueel te zien, of ze nou vanuit huis of kantoor werken. Doordat alle deelnemers individueel te zien zijn, is de weergave voor iedereen gelijk. Dit zorgt voor meer verbinding tijdens een online meeting, een prettigere samenwerking en gelijkheid in een online meeting.

Verder toonde LG hun scala aan LED-signage oplossingen voor binnen en buiten toepassingen.