Heuvelman / 8 november 2022 / Nieuws

Interview met onze collega Bert

Interview met onze collega Bert. We spraken hem over zijn beroepswitch.

Waar ben je onze vacature AVL Technicus tegen gekomen?

Dat is eigenlijk wel grappig! Mijn vrouw heeft een collega die een hele goede vriendin is van de HR manager bij Heuvelman. Ik was niet echt op de hoogte van AV wereld en het ook daarom nooit overwogen. Gelukkig werd ik getipt!

Wat sprak je aan om bij Heuvelman te komen werken?

Het faciliteren van techniek voor events leek mij een heel tof beroep. Je gaat samen met je collega's aan de slag op de meest verschillende locaties. Geen week is hetzelfde en Heuvelman bood de kans om mezelf door te ontwikkelen. Je wordt intern opgeleid door je collega's (senior technici). Dit bood voor mij toekomst perspectief en een uitdaging die ik wilde aangaan.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb eigenlijk nooit geweten wat voor beroep ik precies wilde doen. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in de logistiek maar dit ging eigenlijk al na 2 jaar vervelen. Ik had ook geen alternatieven tot ik op Heuvelman werd gewezen.

Dus je bent omgeschoold? Kan je daar meer over vertellen?

Ik ben begonnen als AV assistent. Eerst begon ik mee te werken in het magazijn. Na een korte tijd ging ik mee om een "klus" op te bouwen. Na 3 maanden was ik AVL junior en kon ik intern trainingen volgen. Weer 3 maanden later had ik de eerste trainingen met goed gevolg voltooid en was ik AVL Technicus. Je kan dan uit de voeten met de basis in video, geluid, licht, projectie en ict. Nu ben ik een Allround technicus en zit ook wat vaker operationeel. Dit wil zeggen dat je de techniek ook bedient tijdens een event. Dit kan als geluidsman, cameraman, schakeltechnicus en nog veel meer.

Wat zijn je doelen bij Heuvelman?

Ik ben vooral vlieguren aan het maken en zodoende een betere technicus te worden. In de toekomst zou ik graag een ervaren senior technicus willen worden en eventueel doorgroeien als projectleider.

Heb je nog een boodschap voor de mensen die twijfelen om bij ons te solliciteren?

Solliciteer en kom gewoon op de koffie. Heb je geen ervaring maar vind je het wel super interessant? Dan kan je je eerste stappen in AV het beste bij Heuvelman zetten.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten