Heuvelman / 7 september 2020 / Nieuws

“Onze organisatie is een bekende dienstverlener voor vaste AV installaties bij organisatie en gemeenten. ”

- Diederick Kroes

Diederick Kroes

Wat is de positie van Heuvelman binnen de Gemeenten?

Onze organisatie is een bekende dienstverlener voor vaste AV installaties bij organisatie en gemeenten. Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van raadzalen met geautomatiseerde systemen en apparatuur voor talrijke communicatiedoeleinden. Daarnaast kan je bij ons terecht voor de audiovisuele inrichting van vergader- en presentatieruimtes. Dit verhoogt de efficiëntie en innovatie van iedere gemeente.

Wat verzorgen jullie?

Wij richten raadzalen in met systemen voor bijvoorbeeld camera-registratie, projectie, geluidversterking, ruimtereservering, live-streaming evenals discussie- bedienings- en besturingssystemen. Het voordeel voor een Gemeente is dat wij complexe installaties kunnen uitvoeren zoals het geautomatiseerde cameravolgsysteem tot aan het verzorgen van maatwerk meubilair. Maar ook het verzorgen van “live ondertiteling” van Raadsvergadering behoort tot de mogelijkheden.

Wat is jouw rol?

Bij een klantgerichte organisatie als Heuvelman ben ik het vaste aanspreekpunt voor (semi) overheidsinstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven. Ik help onze klanten met audiovisuele vraagstukken binnen bijvoorbeeld een Raadsvergadering bij een Gemeente. Mijn doel is klanten te ontzorgen en ik neem graag het audiovisuele vraagstuk uit handen zodat de opdrachtgever zijn tijd en energie kan gebruiken voor het goed laten verlopen van de Raadsvergadering.

Welke voordelen zie je bij complete digitalisering raadvergaderingen?

In het analoge tijdperk moest een griffier handmatig alles bijhouden wat tijdens de raadvergadering besproken werd. Het terugvinden van wie, wat gezegd heeft tijdens de bijeenkomst is op deze manier niet zo eenvoudig. Een complete digitalisering van processen en taken tijdens een raadvergadering levert gemeenten talrijke voordelen op. Het is kostenbesparend omdat bijvoorbeeld het notuleren en bedienen van camera’s geautomatiseerd zijn. Ook het automatisch voorzien van “live ondertiteling” tijdens een Raadsvergadering is in deze tijd van digitalisering mogelijk.

Als voorbeeld; vergaderingen worden opgenomen met intelligente systemen waardoor het mogelijk is onderwerpen achteraf eenvoudig en snel op te halen uit het archief. Maar ook kan je tijdens een raadvergadering informatie over de deelnemers, agenda, stemuitslagen en sprekersvolgorde eenvoudig naar het publiek communiceren.

Voor welke Gemeenten is Heuvelman nu aan het werk?

Wij hebben de afgelopen jaren meerdere raadzalen van o.a. Gemeente Rotterdam, Dordrecht, Breda, Eindhoven, Waalwijk en Pijnacker-Nootdorp naar tevredenheid mogen voorzien van audiovisuele apparatuur waarmee de raads- en commissievergaderingen worden ondersteund.

Denk hierbij aan een discussiesysteem, een camera volgsysteem, livestreaming, de stemsoftware en geluidsinstallatie. Hierin zijn ook oplossingen tot het houden van online raadsvergaderingen opgenomen.

Wat valt je op in de huidige tijd van Corona?

Tijdens deze Corona periode ondersteunen wij veel Gemeenten met het mogelijk maken van het online houden van raadsvergaderingen. Door de inzet van online software- en hardware oplossingen kunnen raadsvergaderingen locatie onafhankelijk plaatsvinden.

Maar ook het op een locatie laten plaatsvinden van een raadsvergadering, met de volledige raad, maken wij mogelijk. Dit kan dan ook een tijdelijke locatie zijn. Alles conform de RIVM- richtlijnen en de rechtsgeldige digitale vergadering waarin besluiten worden genomen waar de Gemeente-, Provincie, of Waterschapwet van toepassing is.

Dit betreft een uitbreiding van een aantal voorwaarden. Vanzelfsprekend zijn en blijven alle standaardvoorwaarden van toepassing, zoals het Reglement van Orde, eisen met betrekking tot de informatiebeveiliging, de AVG (EU: GDPR) en de Digitale Toegankelijkheid omtrent publicatie omgevingen. Iedereen mag, ook de Voorzitter, deelnemen aan de vergadering in het digitale domein.