088 02 74 900
Inspiratieboek downloaden

De 150e ALV van VVD

Dit jaar via een online platform

Op 12 december 2020 vond de Algemene Vergadering van de VVD plaats in onze studio’s in IJsselstein. Als gevolg van de coronacrisis werd uiteraard deze vergadering geheel digitaal georganiseerd. Wij werkten hiervoor samen met Invitado. Mede door de inzet van hun online platform was er meer inspraak in het programma dan ooit.

De VVD koos voor Transmisión Livestreams om leden die vooraf spreektijd hadden aangevraagd live in de uitzending te kunnen halen. Wij verwerkten de webcambeelden hiervoor in de stream, zonder hinderlijke feedback of vertragingen. Zo kon er toch effectief worden vergaderd.

Amendementen

In de week voor de Algemene Vergadering werden er tien thematische deelsessies gefilmd in onze studio’s. Hierbij werd uitvoerig stilgestaan bij de bijna duizend amendementen op het concept verkiezingsprogramma en de reactie van de partijleiding op deze amendementen. De indieners werden via hun eigen webcam in de uitzending gebracht.

Live in de uitzending

Meer dan honderd deelnemende leden konden de hele week via polls of in beeld laten weten hoe ze over het programma, de amendementen en het advies van de programmacommissie dachten. Op deze wijze werden tijdens de vergaderingen al heel veel puntjes op de i gezet. Een aantal hete hangijzers werden doorgeleid naar de plenaire vergadering en kwam daar nogmaals aan bod.

Meer dan duizend deelnemers

Zaterdag waren er meer dan duizend deelnemers aanwezig, onder wie kopstukken zoals Mark Rutte, Uri Rosenthal en Klaas Dijkhoff ontmoetten elkaar in de Chatcarrousel en woonden de Algemene Vergadering bij. Daar passeerden de amendementen één voor één de revue. De betrokkenheid van de VVD-leden blijkt behalve uit de vele inhoudelijke bijdragen ook wel uit de gemiddelde kijkduur per deelnemer van meer dan 6 uur. Om half acht 's avonds, zo'n drieënhalf uur later dan gepland, werd deze vergadering afgesloten.

Geen uitdagingen

Een Algemene (Leden-)Vergadering hoeft in coronatijd op deze wijze dus geen uitdaging meer te zijn! Wij gaan graag met u in gesprek voor een passende oplossing waarbij interactie, bereik, zorgvuldigheid en effectiviteit centraal staan.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten