Bessensap

Uitgezonden live vanuit de Jaarbeurs en de deelnemers ingelogd thuis

Al 20 jaar organiseert NWO (De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) het evenement Bessensap. Op vrijdag 12 juni 2020 vond de online editie van Bessensap plaats. Live uitgezonden vanuit de Jaarbeurs, maar met alle deelnemers thuis.

Ruim 400 journalisten, persvoorlichters, onderzoekers en andere gasten waren ingelogd om het programma te volgen. Tientallen wetenschappers presenteerden hun onderzoek aan een publiek van journalisten. Journalisten en wetenschappers konden via Bessensap kennis met elkaar maken.

Live presenteren en digitaal komen samen

Bessensap maakte gebruik van een digitaal platform. Hierdoor konden de 400 deelnemers netwerken en de presentaties volgen. Alleen niet op locatie, maar gewoon vanuit huis. De presentatoren waren fysiek aanwezig in de Jaarbeurs en presenteerden aan het publiek.

De deelnemers konden tijdens de uitzending digitale visitekaartjes uitwisselen. Als deze werd geaccepteerd door de ontvanger, kon je samen chatten of videobellen.

Naast deze optie was er de mogelijkheid om een ‘speeddate’ met een spreker aan te vragen. Dit kon voor 10 minuten lang met bijvoorbeeld Jort Kelder.

Net als bij een echt evenement kon er gezamenlijk worden geluncht. Je kon een plaats reserveren aan de digitale lunchtafel én de gasten konden tijdens de lunch napraten over de videomeeting.

Bessensap 2020 was een online evenement met het gevoel alsof je er zelf bij was.

Samenwerking

Heuvelman heeft een zaal in de Jaarbeurs omgetoverd tot een luxe studio. Wij hebben daarbij de verlichting maar ook de stream verzorgd. Deze stream vond plaats in de plenaire zaal en in 3 andere workshop zalen. Bezoekers konden thuis meekijken en luisteren naar de presentaties.

Door middel van de ‘stel een vraag’- module, kon men vragen stellen tijdens de sessies. Deze vragen werden verzameld door een moderator en doorgezet naar de sprekers.

In de plenaire zaal is een 4 camera regie gebruikt. In totaal waren er 6 technici aanwezig die operationeel werkzaam waren tijdens het evenement.

Voor de start van het evenement is gebruik gemaakt van een aftelklok. Deze klok van 10 minuten telde af terwijl er animaties werden getoond, dit om het wachten leuker te maken.

Streaming oplossingen

Heuvelman is uw betrouwbare partner voor het realiseren van webinars, livestreaming van uw evenement of een (hybride) aandeelhoudersvergadering.

Streamingsoplossingen zijn vooral nu belangrijker dan ooit om uw evenement door te laten gaan. Livestreaming zorgt ervoor dat de niet aanwezigen toch uw evenement kunnen volgen. Live content speelt hierbij een belangrijke rol. Volgers van uw bedrijf op uw social media kanalen krijgen vaak een melding wanneer het kanaal dat ze volgen online gaat. Ook als uw volgers niet online zijn, krijgen ze een melding van uw bedrijf.

We bekijken samen met u de juiste oplossing om te komen tot een succesvol digitaal live event. Met impact gelijk als een fysiek evenement en een bereik waarschijnlijk zelfs nog groter.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten

De vertrouwde partners van