Yacht

Leonardo Royal Amsterdam | Van Amstel Ballroom tot luxe studio

Yacht organiseert diverse masterclasses, meet-ups, paneldiscussies, food for thoughts en netwerkevenementen. Tijdens deze evenementen ontmoeten professionals elkaar met wie kennis en ervaringen uitgewisseld worden. Zo blijven de professionals op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Afgelopen jaar, op 15 december, vond er een paneldiscussie live vanuit Leonardo Royal Amsterdam plaats; met de deelnemers ingelogd vanuit huis.

Yacht heeft op bepaalde onderwerpen een belangrijke boodschap te vertellen aan haar interne stakeholders. Door middel van een paneldiscussie worden de stakeholders intern meegenomen in deze onderwerpen en kunnen ze ook mee participeren. Normaliter vindt het evenement plaats op een locatie waar alle deelnemers, de moderator en sprekers fysiek bij elkaar komen.

Hybride paneldiscussie

Door de beperkende maatregelen is gezocht naar een alternatieve invulling om de boodschap van dit evenement goed op de stakeholders over te brengen en hen hierin te laten mee participeren.
Aan de stakeholders is vooraf gevraagd wat zij in deze tijd een prettige manier vinden om deel te nemen aan een paneldiscussie. Hieruit kwam als voorkeur de hybride paneldiscussie naar voren.
Op dinsdag 15 december 2020 vond deze dan ook online plaats. Live uitgezonden vanuit Leonardo Royal Hotel Amsterdam, met de deelnemers ingelogd vanuit huis.
Ruim 150 stakeholders van Yacht logden op deze dag in om het programma te volgen.

Live presenteren en digitaal komen samen

Yacht maakte tevens gebruik van een digitaal platform. Hierdoor konden de aanwezige stakeholders de presentaties volgen en participeren in de discussie via de chat. De twee presentatoren en een moderator waren fysiek aanwezig in het Leonardo Hotel Amsterdam en één presentator was ingeschakeld vanuit huis.
De deelnemers konden tijdens de uitzending met de chat vragen stellen aan de presentatoren. De moderator kreeg deze vragen direct te zien op zijn scherm en kon ze meenemen in de discussie.
Door de intieme setting op locatie en het gebruik van camera’s en microfoons werd het evenement thuis op een prettige manier ervaren. Het voelde voor de deelnemers echt alsof zij in de zaal aanwezig waren.

Van Amstel Ballroom tot luxe studio

Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam heeft samen met Heuvelman een gedeelte van de 900m2 Amstel Ballroom omgetoverd tot een luxe studio. Voor de aanwezige deelnemers op locatie werd de catering geserveerd. Heuvelman heeft de volledige techniek en de stream verzorgd.
Voor de live uitzending is gebruik gemaakt van een dome camera welke ideaal is voor deze “huiskamer” setting.
De online spreker was zowel achter de sprekers zichtbaar (voor de thuiskijkers) als voor de sprekers in de zaal. Dit is gedaan om de kijkers thuis één totaalbeeld te geven en de sprekers in de zaal zich niet hoefden om te draaien.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten