VNG Jaarcongres

‘Besturen is mensenwerk’ als thema van het VNG Jaarcongres 2019

Ieder jaar organiseert het VNG een jaarcongres voor haar leden. De editie van dit jaar focuste zich rondom het thema ‘besturen is mensenwerk’, met als doel de menselijke kant van dit betekenisvolle vak in de spotlight te zetten.

Barneveld op de kaart

Dit jaar werd het evenement gehost door de gemeente Barneveld in de Midden Nederland Hallen. Deze enorme locatie moest 2.600 lokale bestuurders huisvesten gedurende de twee congresdagen. Gemeente Barneveld vond het bijzonder mooi op deze manier de stad op de kaart te kunnen zetten. De burgemeester van Barneveld, Asje van Dijk, was verheugd de enorme delegatie te mogen begroeten in zijn gemeente en heette iedereen van harte welkom.

Acteur Gijs Scholten opende het jaarcongres door te citeren uit het werk van William Shakespeare. Burgemeester van Dijk betrad daarna het podium om de deelnemers een warm welkom te heten en ging in op het thema van dit jaar. VNG voorzitter, en tevens burgervader van de gemeente Utrecht, Jan van Zanen nam hierna het stokje over.

Partner van dit nationale evenement

Voor de zevende keer op rij was Heuvelman producent van het Jaarcongres. Hierdoor waren wij niet alleen verantwoordelijk voor de audiovisuele techniek, maar ook voor de totale inrichting van de locatie. Zo leverden wij onder andere voor de plenaire presentatie een widescreen van 30m breed, verdeeld over 3 schermen. De content was zo opgemaakt dat deze 3 schermen in totaal 1 gezamenlijk beeld vormden.

De zaal in Barneveld kon de enorme hoeveelheid belangstellenden bijna niet aan. Om te voorkomen dat men het programma in de zaal niet kon volgen, werd het programma ook op schermen buiten de zaal uitgezonden. Op de 2e congres dag verzorgden wij een live stream van de Jaarrede van de voorzitter, de toespraak van minister, en de Algemene Leden Vergadering. Deze onderdelen werden live uitgezonden op twitter.

Prachtige visuals

Ook dit jaar mochten onze contentdesigners weer de mooiste visuals ontwerpen voor het plenaire gedeelte. De bezoekers werden meegenomen in de verhalen van de sprekers, welke kracht werden bijgezet door ons beeldmateriaal.

Zo maakt het VNG jaarlijks gebruik van onze volledige dienstverlening in event services, met als voordeel dat zij slechts één aanspreekpunt hebben.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten