Unity

Unite Copenhagen

Eind september 2019 kwamen game ontwikkelaars, code schrijvers, animators en programmeurs, van over de hele wereld, samen in Kopenhagen. Unity, een cross-platform game-engine, organiseerde hier de 2019 editie van het populaire event ‘Unite’. Een evenement waar creativiteit en technologie samenkomen. Tijdens Unite 2019 wordt de gemeenschap van Unity geïnformeerd over de vooruitgang van het bedrijf en worden de nieuwste ontwikkelingen, ideeën en producten gepresenteerd.

Leren, netwerken en participeren

Zowel liefhebbers als professionele game ontwikkelaars komen om te leren, te netwerken en actief mee te doen tijdens dit evenement in het futuristisch uitziende Bella Center in Kopenhagen, Denemarken. Het vierdaags durende evenement bestaat naast de break-out presentaties en gatherings zoals ‘Unite at Night’ uit een drukbezochte keynote presentatie.

Restyle Unity Editor, realtime 3D en ‘the Heretic’

Tijdens de keynote kregen de aanwezigen een exclusief kijkje in de wereld van Unity. Het publiek was zichtbaar enthousiast over de vele aankondigingen die gedaan werden. Het event werd geopend door de CEO van Unity, John Riccitiello, met een welkomstwoord en korte introductie. Hierna werd het podium bestormd door o.a. Timoni West, Director of XR, Lucas Meijer, Technical Director, en Joachim Ante, Chief Technical Officer. Het publiek genoot van een preview van ‘The Heretic’, een short movie welke doorontwikkeld wordt. En men was enthousiast over de restyle van de Unity Editor, realtime 3D, M.A.R.S. updates en het realtime aanpassen van een game zonder reboot.

Van IJsselstein naar Kopenhagen

Heuvelman bracht de meeste materialen van ons hoofdkantoor in IJsselstein naar de locatie in Kopenhagen. Twee compleet afgeladen trailers, gevuld met diverse audiovisuele producten, werden naar Kopenhagen gereden. Na twee dagen opbouw waren alle break-out ruimtes en de keynote sessie opgebouwd en klaar voor repetitie.

Nieuwe LED solution

Unite 2019 was de ultieme gelegenheid onze nieuwste LED solution in te zetten. Deze Diamond 2.6 is zeer hoog in haar klasse en is door haar lichte gewicht makkelijk te installeren. De content van Unity kwam immens mooi over op het publiek met deze nieuwe tegels.

Heuvelman was verantwoordelijk voor de totale technische productie voor zowel de Keynote sessie voor 2.000 bezoekers alsmede voor de vijf break-out zalen waarbij de in totaal 120 presentaties door Heuvelman centraal werden opgenomen en werden ge-edit zodat ze gelijk gepost konden worden op YouTube, Twitch, Facebook en andere sociale media kanalen.

De audiovisuele productie

Heuvelman heeft de complete technische productie uit handen genomen en ontlast hiermee de organisatie. Hierdoor kon de organisatie zich richten op het zeer uitgebreide programma.
Voor de plenaire zaal werd buiten de inzet van de LED-wall o.a. gebruik gemaakt van vier stuks 40.000 ansi-lumen 4K laser projectoren en een 5-camera regie met twee 9 meter cranes om alle content perfect in beeld te brengen, zowel in de zaal als op de livestream.

Elspeth Lawson, Global Event Manager at Unity, zei het volgende over de samenwerking: “We are super pleased how smooth everything ran and it’s so easy to work with you guys it makes my life easier! I never have any concerns and I know you have us covered. You are all true professionals!”

"I never have any concerns and I know you have us covered. You are all true professionals!"

- Elspeth Lawson, Global Event Manager at Unity

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten