Opening provinciehuis Zuid-Holland

Officiële opening van compleet gerenoveerd provinciehuis

De afgelopen twee jaar is het provinciehuis van Zuid-Holland compleet gerenoveerd, daarbij is gedacht aan verduurzaming van het gebouw. Het resultaat is een energieneutraal gebouw wat klaar is voor de toekomst!
Lees hier alle informatie over onze invulling tijdens de renovatie.

14 september was de (her)opening van het provinciehuis. De Koning heropende officieel het hoofdgebouw en kreeg een rondleiding met toelichting op de renovatie.

Openingsevenement

De show begon met een prachtige openingsdans met bijbehorende film op de door ons geïnstalleerde LED videowall, inclusief muziek. Hierna gingen we terug in het verleden; er werd verteld middels een historische tijdlijn die over de gehele LED videowall te zien was.

Een prachtig orkest en een zangeres verschenen uit het publiek met een lied over de veranderende wereld. Onze collega’s hebben voor een uitstekende show gezorgd, door het perfect afstemmen van de LED videowall, licht en geluid. Ook de architect van het provinciehuis hield een presentatie over zijn ontwerp. Hij vertelt over de details van het duurzame ontwerp van het provinciehuis.

Na de presentatie was het tijd voor de officiële opening door onze Koning. Met een prachtig gemaakte visual op de LED videowall werd deze opening nog extra versterkt. De opening begon in de tijd dat Koningin Juliana in 1975 het provinciehuis opende, naar Princes Beatrix in 1998, tot aan nu. Er verscheen er een "handscanner" waar de Koning het pand officieel mee kon openen. Zodra de hand volledig was gescand startte er een nieuwe visual met animatie, versterkt door audio en een lichtshow. Het provinciehuis van Zuid-Holland is officieel geopend!

Graag met eigen ogen de opening terug kijken? Dat kan hier:

AV partner Heuvelman

Heuvelman heeft een grote rol gespeeld in dit project, zoals reeds genoemd waren wij de partner op het gebied van audiovisuele installatie bij de verbouwing. Ook tijdens de officiële opening waren wij verantwoordelijk voor de audiovisuele invulling. Wat hebben wij nu allemaal verzorgd tijdens de opening?

De content op de LED videowall is door onze collega’s van de Heuvelman afdeling Content & Design gemaakt en werd op het juiste moment ingestart en doorgezapt doormiddel van een Watchout mediaserver. Er is extra verlichting geplaatst om de animaties op de LED videowall en shows op de juiste manier uit te lichten, maar ook de diverse ruimtes waar de rondleiding doorheen ging, zijn van extra verlichting voorzien. De cameraregistratie, inclusief de videostream en het terugkijken van de videostream is ook verzorgd door onze collega’s. En als laatste zijn verschillende ruimtes voorzien van videoschermen met content.

We kijken terug op een bijzonder evenement en wij zijn trots dat wij hiervan deel mochten uitmaken!

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten