Health Technology Assessment International 2022

Conferentie voor gezondheidstechnologie

Het Health Technology Assessment International congres 2022 vond plaats van 25 tot 29 juni in Jaarbeurs, Utrecht. Dit is de grootse en meest vooraanstaande internationale conferentie op het gebied van de evaluatie van gezondheidstechnologie.

Op de conferentie kwamen meer dan 1000 onderzoekers, beleidsmakers, research and development professionals, zorgverleners en patiënten vertegenwoordigers uit de hele wereld samen bij Jaarbeurs. De jaarlijkse bijeenkomst bood een unieke omgeving om internationale samenwerkingen te ontwikkelen en de uitdagingen aan te gaan waarmee onze lokale en mondiale gezondheidsstelsels vandaag de dag worden geconfronteerd.

Het hoofdthema van de conferentie was dit jaar: 'Lifecycle approach: coming together to make it happen'. De in 2022 ”Annual Meeting” was een hybride event wat zowel virtueel als fysiek bezocht kon worden in Jaarbeurs.

Door voortdurende groei en uitbreiding brengt de bijeenkomst consequent een groot aantal onderzoekers, instanties, beleidsmakers, de industrie, de academische wereld, zorgverleners en patiënten/consumenten samen. Tevens waren overige geïnteresseerde partijen welkom om informatie op te doen en beste praktijken van de allernieuwste technologieën met een focus op de impact op de patiëntenzorg te ervaren. Met leden uit meer dan 60 landen en verspreid over zes continenten is HTAi een bloeiend wereldwijd netwerk.

Partner

Heuvelman was, als partner van Jaarbeurs, verantwoordelijk voor de complete AV techniek in het Beatrix Theater waaronder audio- licht – video en camera registratie. Aangezien de conferentie ook virtueel bezocht kon worden verzorgden wij tevens alle streaming faciliteiten. Daarnaast hebben wij een 10 tal breakout rooms ingericht met techniek evenals de beursvloer en de registratie area.

De Jaarbeurs organiseert en faciliteert als 105 jaar beurzen, congressen, evenementen en andere meetings. Live en online, voor zowel Nederlandse als internationale branches. Daarmee stimuleren zij ook de groei van internationale handel tussen Nederland en andere landen.

De HTAi Annual Meeting 2022 is daar weer een heel mooi voorbeeld van! Meer informatie over de HTAi Annual Meeting 2022 is terug te vinden op de website van de conferentie van HTAi . Of via de hashtag #HTAi2022Utrecht

De AV techniek in de plenaire zaal

De plenaire zaal (de hoofdzaal in het Beatrixtheater) werd voorzien van verschillende audiovisuele snufjes. Het hart van de audio-installatie werd gevormd door een 32-kanaals digitale audiomixer die het aanwezige luidsprekersysteem van het theater aanstuurt en zodoende zorgt voor een perfect geluid voor de aanwezigen in de zaal.

De verschillende presentatoren en deelnemers aan het evenement waren uitgerust met draadloze handmicrofoons en draadloze clip-on microfoons waarmee zij vrij over het podium konden bewegen. Er waren tevens een 6 tal forumtafelmicrofoons beschikbaar.

Voor de presentaties die werden gegeven zijn de projector en het projectiescherm van de Beatrixzaal zelf gebruikt. Om te zorgen dat alle verschillende bronnen eenvoudig op het scherm geschakeld konden worden is er gebruik gemaakt van een 4K video switcher.

Om het gebruiksgemak van presentatoren te optimaliseren werden meerdere afkijkschermen geplaatst met daarop de presentatie, notities van de spreker en de aftelklok. Een draadloze presenter met laserpointer maakte het voor de presentatoren compleet.

Voor de communicatie tussen de collega’s van Team Heuvelman onderling werd er gebruik gemaakt van een digitaal intercomsysteem bestaande uit 7 beltpacks incl. hoofdtelefoon.

Uiteraard werd het geheel gefilmd en opgenomen door een cameraregie bestaande uit vier vaste camera’s met cameratechnici. De opnames zijn door de content afdeling van Heuvelman bewerkt tot bruikbaar videomateriaal dat op diverse manieren door de opdrachtgever gedeeld kan worden.

Streaming

De technici van Heuvelman hebben ervoor gezorgd dat het gehele congres live werd gestreamd over het internet met behulp van een streamserver. Het beeld en geluidsignaal werd uitgezonden op het evenementenplatform van HTAi. Om een vlekkeloze uitzending te garanderen is er gebruik gemaakt van een speciale gereserveerde internetlijn met een hoge bandbreedte voor de grote hoeveelheid beeldmateriaal.

Als laatste niet te vergeten, de verlichting. Een lichtinstallatie voor het verlichten van het podium, werd op statieven geplaatst en was volledig bestuurbaar met een lichtmengtafel en meerdere dimmers.

EXPO

De diverse bezoekersstands in de EXPO hal waren ingericht met een grote 65” touch LED beeldschermen op een vloerstatief waarop een speciale applicatie draaide.

Meerdere 55” LED beeldschermen waren ingezet met de digital signage applicatie van Heuvelman voor het vinden van de juiste weg op de locatie van het evenement.

Breakout rooms

In 10 verschillende breakout rooms konden diverse workshops en lezingen tegelijk plaatsvinden. Alle ruimtes waren aangesloten op een presentatiebeheersysteem, bestaande uit meerdere laptops en computersystemen voor een naadloze en soepele presentatieverloop. Daarnaast was elke kamer voorzien van audiotechniek wat bestond uit geluidsversterking, microfoons en een digitale audiomixer. De mixer was aangesloten op de inbouw luidsprekers van de locatie. Op die manier waren er geen extra luidsprekers nodig voor het weergeven van geluid.

De presentaties werden gegeven op de reeds in de ruimtes aanwezige, schermen uitgebreid met ‘presentatie controle’ bestaande uit een switcher, meerdere laptops, camera’s en een draadloze presenter met laiserpoint.

De aanwezige presentatoren konden in elke kamer gebruik maken van één 32” en twee 10” LED beeldschermen met daarop de presentatie en aftelklok.

Elke workshop werd gefilmd en gestreamd naar het evenementenplatform van HTAi, zodat ook de online aangesloten gasten alles goed konden volgen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten