FedEx Express

Heropening Road Hub in Duiven

Op 18 april heropende FedEx Express, ’s werelds grootste expresvervoerder en dochteronderneming van FedEx Corporation, haar internationale Road Hub in Duiven. De opening viel samen met het 50-jarig bestaan van FedEx.

Verbouwing

Sinds 2021 is er gewerkt aan de herbouw en herinrichting van de hub, die nu een grotere capaciteit, een hogere betrouwbaarheid en een verbeterde werkomgeving heeft voor de FedEx medewerkers.

FedEx Road Hub

Binnen het Europese Road Network van FedEx is de Road Hub in Duiven één van de grootste, meest technologisch geavanceerde hubs. Deze vernieuwde hub bevat verschillende duurzaamheidsvoorzieningen en verbeterde arbeidsomstandigheden, zoals LED-technologie voor binnen- en buitenverlichting, elektrische vorkheftrucks en een nieuwe pakketsorteermachine die 20% minder geluid produceert.
De nieuwe hub met een oppervlakte van 24.000 m2 beschikt over een nieuwe, state-of-the-art sorteermachine die ongeveer 200.000 pakketten per dag kan verwerken. De totale capaciteit is hiermee drie keer groter dan voor de verbouwing.
“Het Europese road netwerk is de kern van onze Europese activiteiten en biedt onze klanten zowel een kosteneffectieve als een betrouwbare service via de weg. Duiven vormt het hart van deze service”, aldus Martin Gussinklo, Senior Vice President Europe Road Network FedEx Express. “We zijn extra blij dat we deze verbeterde faciliteit kunnen heropenen voor onze klanten in het jaar dat FedEx 50 jaar bestaat. Dat maakt de viering van onze 50-jarige geschiedenis nog specialer. We kijken uit naar wat de toekomst te bieden heeft”.
De nieuwe hub in Duiven is één van de 28 Road Hubs in het Europese netwerk van FedEx, dat 700 stations, air hubs en gateways verbindt en daarmee wekelijks 50.000 pakketten door 45 verschillende landen vervoert met behulp van meer dan 5.400 trucks en trailers.

AV ondersteuning

Heuvelman dacht mee bij het voorbereiden en uitvoeren van de technische productie van dit feestelijke event. Er waren op die dag een aantal gebeurtenissen die tegelijk plaats vonden, zoals de opening van de hub zelf, de hubtours en de klantevenementen in hotel van der Valk.
Deze feestelijke gebeurtenis werd ‘s avonds muzikaal ondersteund door vocaliste Eva van der Donk.

Dank je wel Ingrid Besmumlu en team FedEx voor het vertrouwen in Heuvelman en voor jullie creatieve ideeën!
Op naar de volgende 50 jaar! Veel succes Fedex en heel veel werkplezier in jullie vernieuwde internationale Road Hub in Duiven!

"Heuvelman en team bedankt voor jullie geweldige inzet, de tijd was kort maar dat hield jullie niet tegen, de flexibiliteit en de creativiteit van het team waren top en de bereidwilligheid om ons met adhoc vragen te helpen was buitengewoon. Nogmaals hartelijk bedankt. "

- Ingrid Besmumlu

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten