Focus Filmtheater

Techniek met een visie

Na jaren van voorbereiding begon het Focus Filmtheater in Arnhem in 2018 met een grootschalige verandering. Er werd een volledig nieuw pand gebouwd op het Audrey Hepburnplein naast de Grote Kerk. De publieke ruimtes van dit nieuwe pand moesten voorzien worden van het nieuwste narrowcasting systeem.

Het nieuwe Filmtheater

Het Focus Filmtheater is een bijzonder theater. Hier worden naast de actuele arthouse films ook enkele kunstzinnige en bijzondere films vertoond zoals Roman Holiday met Audrey Hepburn en 2001: A Space Odyssey. Omdat de vraag naar dit soort films alleen maar lijkt te stijgen besloot het Focus Filmtheater zijn capaciteit te vergroten. Het nieuwbouw project omvat maar liefst vijf theaterzalen en één filmzaal op het dakterras, buiten. Naast dat het gebouw een stuk moderner is, is er nu een betere geluidsisolatie en is het comfort voor het publiek in de zalen toegenomen.

Bijdrage van Heuvelman

Heuvelman was verantwoordelijk voor de beeldweergave rondom de zes filmzalen, het besturingssysteem van deze displays en het narrowcasting systeem. Boven de bar hebben wij een breed scherm, opgebouwd uit meerdere displays, mogen plaatsen welke de ervaring van de klant een stuk exclusiever en meer bijzonder maakt. Verder zijn er vier monitoren geplaatst richting het Audrey Hepburnplein. Ook zijn er drie monitoren geplaatst in de foyerruimte. Onze content design afdeling heeft diverse templates ontworpen om op deze monitors te gebruiken.

"Heuvelman was verantwoordelijk voor de beeldweergave rondom de zes filmzalen, het besturingssysteem van deze displays en het narrowcasting systeem."

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten