Microsoft Amsterdam

Nieuw pand Microsoft Nederland

Microsoft Nederland heeft de missie om Nederland in staat te stellen een voorbeeld te worden van digitaal succes in de wereld. Microsoft realiseerde zich dat, om bij te kunnen dragen aan het succes van hun klanten, zij zich aan moesten passen.

Focus op de klant en meer efficiëntie

Het kantoorpand van Microsoft Nederland was al zeer geavanceerd en bevatte meerdere scrum plekken, knusse hoekjes en telefoneer ruimtes. Het ontwerp van de nieuwe Microsoft Customer Hub reflecteert hun culturele aspiratie: zij bieden social, samenwerking en focus ruimtes en maken hun klanten altijd hun nummer één prioriteit. Microsoft heeft de ruimte die beschikbaar is voor klanten van 31% verhoogd naar 72%. Daarnaast, omdat zij voor iedereen toegankelijk willen zijn delen zij hun kantoor met Spaces en nodigen zij actief start-ups, scale-ups en corporates uit om onderdeel te worden van de Microsoft gemeenschap. Microsoft biedt alle organisaties en partners de mogelijkheid te ervaren wat digitale transformatie kan doen voor hun organisatie. Dit varieert van cultuur, tot strategie en architectuur design sessies.

Het volledige kantoorpand werd gerestyled. Microsoft heeft in de meest nieuwe techniek geïnvesteerd voor het pand. Wij waren verantwoordelijk voor alle audiovisuele oplossingen.

Bijzondere blikvanger

Microsoft wilde graag een bijzonder element in hun pand dat alle aandacht zou trekken, welke voor een groot deel de sfeer van het pand bepaalt. Heuvelman leverde drie enorme LED displays. Eén hiervan is maar liefst 10 meter breed. Deze 4K LED display is gevestigd in de Arena, waar meetings plaatsvinden. Wanneer je deze ruimte binnentreedt ben je direct verwonderd. Een ander LED display is geplaatst boven de bar. Hier kunnen medewerkers relaxen en afspreken met collega’s en zakenrelaties. En als laatste is er een LED scherm geplaatst bij de entree, zodat de wauw-factor direct start bij binnenkomst. Het eindresultaat is bijzonder mooi en de schermen leveren een belangrijke aanvulling op het geheel.

Heuvelman was tevens verantwoordelijk voor de algemene AV, zoals het geluidssysteem en digitale whiteboards. Daarnaast hebben wij meerdere schermen geleverd welke samenwerking en online conferencing verbeteren. Het was een bijzonder project om aan te mogen werken. Alles bij elkaar opgeteld hebben wij techniek gefaciliteerd voor meer dan honderd ruimtes in het pand.

"Microsoft heeft in de meest nieuwe techniek geïnvesteerd voor het pand. Wij waren verantwoordelijk voor alle audiovisuele oplossingen."

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten