Videowall

Voor een indrukwekkende en haarscherpe beleving

Heuvelman biedt u de hoogste kwaliteit videowalls. Van videowanddisplays met zeer dunne randen tot volledige naadloze LED walls voor binnen en buiten. U bent gegarandeerd van prachtig en scherp beeld en onbeperkte mogelijkheden.

Wat ooit begon met het simpelweg opstapelen van TV’s, heeft zich ontwikkeld tot een technologisch hoogstaand product. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit met Full HD of zelfs 4K resoluties zijn de schermen met de dunne randjes bijna naadloos aan elkaar te sluiten. De schermen zijn zuinig in stroomverbruik en volledig professioneel in te zetten, wat betekent dat u met een gerust hart 24/7 gebruik kunt maken van het scherm.

Over de jaren zijn displays steeds groter geworden. Met regelmaat installeren wij displays van 82 inch (208 cm) of groter. Voor nog grotere schermen maakt Heuvelman gebruik van verschillende videowall oplossingen bestaande uit LCD displays of LED tegels.

Een videowall is een installatie van meerdere schermen. Deze beeldschermen hebben een (zeer) dunne rand (bezel), waardoor de schermen naadloos op elkaar aansluiten en een geheel vormen van één scherm.

Bent u op zoek naar een groot videoscherm voor binnen of voor buiten dan biedt een videowall uitkomst. Afhankelijk van de plaatsing (binnen of buiten), de kijkafstand en de grootte van het beeld kunt u kiezen voor een videowall bestaande uit LED monitoren of een videowall bestaande uit LED tegels.

Wordt een groot scherm buiten geplaatst dan komt u uit op een videowall met LED tegels. Wilt u binnen een groot scherm plaatsen dan kunt u beide soort schermen kiezen.

Videowall - Heuvelman

LCD videowall

Een videowall met monitoren is een uitstekende indoor oplossing voor het creëren van een groot videobeeld. Door middel van meerdere LED of LCD monitoren, die aaneengesloten of overlappend naast elkaar worden geplaatst, wordt één groot videoscherm gevormd.

De monitoren die worden gebruikt hebben zeer dunne, nauwelijks zichtbare, randen. Een videowall biedt heel veel mogelijkheden in het creëren van een videobeeld in elke gewenste grootte, in combinatie met een zeer scherp beeld. Vooral in situaties waarbij u relatief dicht op het scherm staat is deze videowand de juiste keuze.

Naast de hoge kwaliteit (full HD , 4K of zelfs nog hogere resoluties) zijn de schermen zuinig in stroomverbruik, wat betekent dat de schermen 24/7 in gebruik kunnen zijn.

De LCD videowall is in diverse afmetingen te leveren. Ze worden vaak opgebouwd uit schermen van 46, 47, 49 of 55 inch.

Belangrijke criteria die moeten worden gehanteerd bij de keuze van een videowall zijn:

  • Wordt het scherm binnen of buiten geplaatst?
  • Gewenste formaat en beschikbare ruimte
  • Vanaf welke afstand kijkt het publiek (scherpte en lichtintensiteit)?
  • Wat gaat u op de videowall tonen
  • Zijn (dunne) randen bij een videowall acceptabel?
  • Wat is het budget?

LED videowall

De videowall met LED tegels is sterk in opkomst en zal steeds vaker de videowall met monitoren gaan vervangen. De LED tegels in een videowall zijn uitgerust met kleine, zogenaamde LED pixels. Kleine LED lampjes. Deze LED lampjes vormen met elkaar het groot LED beeldscherm. Voordelen van een videowall met LED tegels zijn dat er geen naden door het beeld lopen en dat de lichtsterkte erg hoog is, hierdoor is een videowall met LED tegels ook buiten en bij veel daglicht goed zichtbaar. Derhalve is het gebruik van een videowall met LED erg geschikt voor buitentoepassingen.

Videowall - Heuvelman

Wat is Pixel Pitch

De afstand (in mm) tussen de individuele LED lampjes wordt aangeduid met pixel pitch. Schermen die geschikt zijn voor buitentoepassingen hebben een pixel pitch tussen de 20 mm en 6 mm. Schermen die geschikt zijn voor binnen toepassingen hebben een pixel pitch tussen de 6 mm en de 1 mm.

Hoe kleiner de pixel pitch hoe dichter je op het scherm kan gaan staan. Grofweg is de kijkafstand van een videowall met LED tegels anderhalf keer de pixel pitch in meters. Dus bij een pixel pitch van 2 mm is de minimale kijkafstand ongeveer 3 meter. Aan de hand van de pixel pitch kun je ook berekenen wat de uiteindelijke resolutie van een scherm is. Bij een scherm van drie meter breed bij twee meter hoog en een pixel pitch van 3 mm is de resolutie ongeveer 1000 x 666.

Voordelen

  • Uitmuntende beeldkwaliteit voor iedere situatie
  • Zeer betrouwbare displays ontworpen voor 24/7 gebruik
  • Totale controle met systeembeheer op afstand
  • Mogelijk om constant beeld af te spelen ook bij signaal verlies

Referenties

Wij hebben de afgelopen jaren diverse indrukkende projecten opgeleverd aan onze klanten. Onlangs hebben wij in opdracht van blowUP media de digitale LED schermen mogen verzorgen en installeren in het vernieuwde Hoog Catharijne winkelcentrum in Utrecht, het Alexandrium Shopping Center en de Markthal in Rotterdam. Centraal stond hierbij hoogwaardige beeld kwaliteit voor goede leesbaarheid op ieder moment van de dag. Details van de getoonde content van de adverterende merken worden op deze manier haarscherp in beeld gebracht en dragen bij aan de optimale customer journey van de bezoekers in de winkelcentra.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten