Videowall

Voor een indrukwekkende en haarscherpe beleving

Heuvelman biedt u de hoogste kwaliteit videowalls. Van videowanddisplays met zeer dunne randen tot volledige naadloze LED walls voor binnen en buiten. U bent gegarandeerd van prachtig en scherp beeld en onbeperkte mogelijkheden.

Wat ooit begon met het simpelweg opstapelen van TV’s, heeft zich ontwikkeld tot een technologisch hoogstaand product. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit met Full HD of zelfs 4K resoluties zijn de schermen met de dunne randjes bijna naadloos aan elkaar te sluiten. De schermen zijn zuinig in stroomverbruik en volledig professioneel in te zetten, wat betekent dat u met een gerust hart 24/7 gebruik kunt maken van het scherm.

Over de jaren zijn displays steeds groter geworden. Met regelmaat installeren wij displays van 82 inch (208 cm) of groter. Voor nog grotere schermen maakt Heuvelman gebruik van verschillende videowall oplossingen bestaande uit LCD displays of LED tegels.

LCD videowall

Een LCD videowall bestaat uit meerdere displays die tegen elkaar opgehangen worden en als groep worden aangestuurd, hiermee kunnen we imposante opstellingen creëren. De oplossing is uitermate geschikt voor binnen waarbij u de hoogste beeldkwaliteit wenst. Vooral in situaties waarbij u relatief dicht op het scherm staat is deze videowand de juiste keuze.

De LCD videowall is in diverse afmetingen te leveren. Ze worden vaak opgebouwd uit schermen van 46, 47, 49 of 55 inch.

LED videowall

De LED videowall is sterk in opkomst en zal steeds vaker de LCD videowall gaan vervangen. Mede omdat de LED pixels steeds kleiner worden en dus van heel dichtbij ook een mooi beeld geeft. Andere voordelen zijn dat er geen naden door het beeld lopen en dat de lichtsterkte een stuk hoger is, hierdoor zijn deze ook buiten en bij veel daglicht goed zichtbaar. Een LCD videowall geeft namelijk vaak minder licht, circa 500 NIT, terwijl een indoor LED videowall snel twee tot vier keer deze lichtsterkte heeft.

Pixel Pitch

Vergelijkbaar met de LCD videowall bestaat ook de LED videowall uit samengestelde ‘bouwstenen’. Deze LED modules zijn opgebouwd uit LED pixels welke onafhankelijk aan te sturen zijn en met een verschillend helderheidsniveau aangezet kunnen worden. De afstand tussen de LED pixels wordt Pixel Pitch genoemd en bepaald de resolutie, de minimale kijk afstand en wat de beste kijk afstand van het LED scherm is. Hoe kleiner de pixel pitch hoe meer details en hoe hogere de beeld kwaliteit.

Voordelen

  • Uitmuntende beeldkwaliteit voor iedere situatie
  • Zeer betrouwbare displays ontworpen voor 24/7 gebruik
  • Totale controle met systeembeheer op afstand
  • Mogelijk om constant beeld af te spelen ook bij signaal verlies

Referenties

Wij hebben de afgelopen jaren diverse indrukkende projecten opgeleverd aan onze klanten. Onlangs hebben wij in opdracht van blowUP media de digitale LED schermen mogen verzorgen en installeren in het vernieuwde Hoog Catharijne winkelcentrum in Utrecht, het Alexandrium Shopping Center en de Markthal in Rotterdam. Centraal stond hierbij hoogwaardige beeld kwaliteit voor goede leesbaarheid op ieder moment van de dag. Details van de getoonde content van de adverterende merken worden op deze manier haarscherp in beeld gebracht en dragen bij aan de optimale customer journey van de bezoekers in de winkelcentra.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten