Audio- en videoconferencing

Eenvoudig en snel communiceren zonder grenzen

Met audio – en videoconferencing kunt u eenvoudig en goedkoop communiceren met de hele wereld. Doordat het systeem eenvoudig te installeren is kunt u op ieder moment en iedere locatie een conference call beginnen. Wilt u meer weten over het systeem en de mogelijkheden?
Lees hier dan verder over de toepassingen.

  • Helemaal volgens ‘Het Nieuwe Werken’
  • Direct vergaderen zonder reiskosten en reistijd
  • Inbouwsysteem of plug-and-play is mogelijk
Audio- en videoconferencing - Heuvelman

Wat is audio- en videoconferencing?

Door de ontwikkelingen op het gebied van internet en snellere verbindingen is audio- en videoconferencing de afgelopen jaren razend populair geworden.
Met behulp van een computer, beeldscherm, microfoon en/of camera kan er gemakkelijk en zonder al te veel kosten gecommuniceerd worden met bijvoorbeeld collega’s, branchegenoten en andere experts over de hele wereld.

Een video- en audioconferentie (ook wel videoteleconferentie genoemd, VTC) is een video- en audioverbinding tussen twee of meer locaties die uitwisseling van informatie (via beeld en geluid) mogelijk maakt. Deze verbinding komt tegenwoordig vaak tot stand via het internet (eventueel via een satelliet).

Belangrijk is dat het altijd gaat om tweeweg video- en audiotransmissies (heen en terug).

Met video- en audioconferencing kunt u eenvoudig en kwalitatief hoogwaardig communiceren met de hele wereld. Doordat het systeem eenvoudig te installeren is kunt u op ieder moment en iedere locatie een conference call beginnen.

Hoe werkt audio- en videoconferencing?

Heuvelman kan een audio- of videoconferencing systeem inbouwen in bijvoorbeeld uw boardroom, zodat u altijd de mogelijkheid heeft op deze plek te vergaderen. Daarbij kunt u ook kiezen voor een plug-and-play systeem, waarmee ieder mobiel device toegang tot het scherm heeft waar de conference op wordt getoond.

Zo kan iedereen op gewenst moment een audio- of videoconferencing houden.

Vergaderen en presenteren

De voordelen

Video- en audioconferencing sluit helemaal aan op ‘Het Nieuwe Werken’ en ‘Hybride Vergaderen’. Vergaderen zonder reiskosten en reistijd. Daarnaast stimuleert het collaboration, doordat het eenvoudiger wordt om met collega’s verspreid over verschillende locaties te overleggen en is het maatschappelijk verantwoord.

Video- en audioconferencing de afgelopen jaren razend populair geworden. Doordat bedrijven en instellingen steeds zorgvuldiger omgaan met hun omgeving en hun medewerkers (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) wordt er veel minder gereisd. De snelheid en de mogelijkheden van internet (grotere data bestanden delen) maakt het houden van een video- of audioconference steeds betrouwbaarder en gemakkelijker. Met behulp van een videoconference unit (zie Hybride Vergaderen) en een beeldscherm kan er gemakkelijk en zonder al te veel kosten gecommuniceerd worden met bijvoorbeeld collega’s, branchegenoten en andere experts over de hele wereld.

Heuvelman heeft diverse oplossingen voor video- en audioconferencing. Het is mogelijk om een permanente opstelling te creëren in een specifieke ruimte (zie Hybride Vergaderen).
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een tijdelijke oplossing. Heuvelman kan voor elke manier van communiceren een passende oplossing verzorgen.

Bent u geïnteresseerd in een audio- en videoconferencing systeem? Neem dan contact met ons op.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten