Vertaalsysteem

Voorkom een taalbarrière met een vertaalsysteem

U organiseert bijeenkomsten zoals aandeelhoudersvergaderingen, internationale congressen of evenementen met buitenlandse deelnemers. Dan herkent u vast het probleem dat, als u niet het goede systeem gebruikt, de bijeenkomst niet voor iedereen goed te volgen is. Er ontstaat een taalbarrière.

Dit is erg vervelend voor u als organisator maar ook voor de bezoekers of deelnemers omdat zij de inhoud van de bijeenkomst niet goed kunnen volgen. Elke bezoeker wil graag een praatje houden en dit is het makkelijkst in de eigen taal. Voorkom een taalbarrière met de aanschaf van een vertaalsysteem. Hierdoor maakt u uw bijeenkomst verstaanbaar voor iedereen. Een vertaalsysteem is mogelijk tot wel 32 verschillende talen!

vertaalsysteem

De techniek achter een vertaalsysteem

Per taalcombinatie (bijvoorbeeld Nederlands → Engels en Engels → Nederlands) is er een tweepersoons vertaalcabine die voldoet aan de Europese norm. Hierin nemen twee tolken plaats die voorzien zijn van een koptelefoon en een microfoon. Doordat de cabines zijn uitgerust met een digitaal systeem staan ze garant voor een perfect ontvangst. De simultaantolk vertaalt direct de tekst naar de zaal via de microfoon. De vertaling wordt via stralers uitgezonden naar de koptelefoon die het publiek op heeft. Elke bezoeker heeft een ontvangstkastje zodat de bezoeker de gewenste vertaling kan ontvangen.

Vertaalsysteem

Waarom Heuvelman voor een vertaalsysteem?

Heuvelman heeft veel ervaring met het installeren en toepassen van vertaalsystemen. Onlangs hebben we een vertaalsysteem voor een zeer groot congres verzorgd waarbij maar liefst 32 verschillende kanalen werden gebruikt. Zo kon iedere deelnemer van het congres in de taal van zijn of haar keuze volgen. Dit stimuleerde de informatiedeling actief.

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van een vertaalsysteem of wilt u graag meer weten? Neem dan contact met ons op.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten