Villa Jongerius

Moderne inrichting voor het historisch rijke Jongerius Complex

Het historisch rijke Jongerius Complex opende in 2013 opnieuw de Villa met een nieuwe bestemming als vergader- en congreslocatie. Om het Jongerius Kantoor klaar te stomen voor de nieuwe bestemming was een audiovisuele transformatie nodig. Heuvelman nam het voortouw en wist de locatie in vier dagen tijd op audiovisueel gebied op niveau te brengen.

Een nieuw leven voor het Jongerius Complex

Het historisch rijke Jongerius Complex opende in 2013 opnieuw de Villa met een nieuwe bestemming. Het monument was inmiddels eigendom van de Stichting bestaande uit kleinkinderen van Jongerius en zij hadden een duidelijk doel voor ogen: het behouden en restaureren van het totale complex bestaande uit de Villa, de tuin en het voormalige kantoor van Jan Jongerius.

Het Rijksmonument kreeg een nieuwe bestemming als vergader –en congreslocatie. In 2018 opende ook het gerestaureerde Jongerius Kantoor en wordt de locatie gebruikt voor bijeenkomsten, congressen en evenementen voor de zakelijke markt. Maar ook voor cursusdagen, relatie evenementen en diners voor kleinere groepen. Heuvelman is als audiovisueel partner nauw betrokken geweest bij de restauratie van het complex.

Audiovisuele invulling

Om het Jongerius Kantoor klaar te stomen voor de nieuwe bestemming was een audiovisuele transformatie nodig. Heuvelman nam het voortouw en wist de locatie in vier dagen tijd op audiovisueel gebied op niveau te brengen.

Het Jongerius Kantoor beschikt over een grote zaal voor 150 personen. Deze ruimte werd voorzien van een multifunctioneel projectiesysteem met bedieningspaneel. Hier zijn tevens audio -en spraakversterking gefaciliteerd.

Voor de Texaco zaal op de eerste etage werd een verrijdbaar, kwalitatief hoogwaardig touchscreen neergezet. Om presentaties meer kracht bij te kunnen zetten zijn er microfoons en luidsprekers geïnstalleerd.

Om de gasten van Jongerius een warm welkom te kunnen heten werd een scherm bij de entree in de centrale hal met het bijzondere grote glas-in-loodraam geplaatst.

Zo hebben wij het historische pand kunnen voorzien van hoogwaardige technische apparatuur zonder de look and feel van het Rijksmonument aan te tasten. Villa Jongerius is klaar voor een nieuwe toekomst!

"Heuvelman is als audiovisueel partner nauw betrokken geweest bij de restauratie van het complex."

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten