Pieter van den Hoogenband zwembad

Nieuwe geluids- en ontruimingsinstallatie voor Eindhovens zwembad

Al jaren is de Tongelreep één van de succesvolste, internationale zwemcentra. Zwemmers, waaronder wereldkampioenen en Olympische medaille winnaars, vertrekken naar het Eindhovense zwembad om een plek op het podium te veroveren. Tijdens dit soort evenementen is het van groot belang dat geluids- en ontruimingsinstallaties goed werken.

Upgrade geluidskwaliteit

Heuvelman mocht het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven voorzien van een vaste geluidsinstallatie. Tijdens dit project moest er rekening worden gehouden met diverse factoren, zoals het toepassen van de juiste materialen door de aanwezigheid van chloordampen, het galmen van de ruimte en het bereiken van zowel het publiek op de tribune als de zwemmers in het water.

Er zijn acht line arrays en diverse aansluitpunten ten behoeve van mobiele sets geïnstalleerd. De line arrays uit de JBL VRX900 SERIES zijn in samenwerking met Audio XL in het dak van het Pieter van den Hoogenband Zwembad gehangen. Deze apparatuur is toonaangevend op het gebied van geluidversterking in grote ruimtes en is ontworpen en gebouwd volgens hoge normen. Ze bieden buitengewone prestaties, helderheid, flexibiliteit en natuurlijk een prachtig geluid.

Veiligheid een speerpunt van de Tongelreep

Veiligheid is een belangrijk speerpunt voor het succes van de Tongelreep. Een betrouwbare ontruimingsinstallatie is dan ook van groot belang. De vakkundigheid en kennis van het team van Heuvelman en haar partners kwam uitstekend van pas tijdens het vooronderzoek en de installatie. Allereerst vond er een uitgebreid onderzoek plaats naar de eisen en wensen voor het nieuwe systeem. Al snel viel de keuze op een combinatie van producten van Exentro. Deze producten hebben een uitstekende kwaliteit en hebben de noodzakelijke certificeringen.

De totaaloplossing werkt volledig naar verwachting en is aangepast aan de situatie in de Tongelreep. Er is rekening gehouden met de meespelende factoren zoals weerkaatsing.

"De integratie van de installatie was een technisch uitdagende klus vanwege de opstelling van de centrale ontruimingsapparatuur over meerdere locaties in het pand en de koppeling op een bestaand deel hiervan. Tevens moest gedurende de ombouwperiode de veiligheid voor bezoek en personeel gewaarborgd blijven met een werkende ontruimingsinstallatie. Dit gaf een extra dimensie aan de planning en uitvoering en kon er pas naar huis gegaan worden als de installatie werkend werd achter gelaten ondanks de impactvolle ombouw. In het totale project kwam de expertise, ervaring en niet op zijn minst de inzet van de medewerkers van Heuvelman goed tot uiting om dit gerealiseerd te krijgen conform de gemaakte afspraken en zijn we als opdrachtgever zeer tevreden over het verloop en eindresultaat." - Marc Bax, Coördinator Installatie Techniek bij Gemeente Eindhoven.

Heuvelman vindt het prachtig dat wij met zo’n innovatieve partij samen mogen werken en als strategisch partner in business hun ambities naar de toekomst mede mogen realiseren.

"In het totale project kwam de expertise, ervaring en niet op zijn minst de inzet van de medewerkers van Heuvelman goed tot uiting om dit project gerealiseerd te krijgen conform de gemaakte afspraken."

- Marc Bax, Coördinator Installatie Techniek bij Gemeente Eindhoven

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten