Omroep - en ontruimingssysteem

Zorgt voor een duidelijke boodschap

In uw bedrijf, evenementenlocatie, hotel of andere organisatie wilt u natuurlijk altijd de veiligheid van uw gasten en werknemers vooropstellen. Ontruimingsinstallaties spelen hierbij een belangrijke rol en zijn in sommige gevallen zelfs verplicht.

Heuvelman heeft als AV specialist een oplossing ontwikkeld waarmee de ontruimingsinstallatie kan worden gecombineerd met een breed inzetbare omroep- of geluidsinstallatie. Naast toonsignalen en het gesproken woord, behoren ook achtergrondmuziek of versterking van presentaties of sprekers tot de opties. Mocht er een noodsituatie voor doen, dan wordt automatisch het ontruimingsprotocol in gang gezet waarmee bijvoorbeeld de achtergrondmuziek plaats maakt voor het gesproken woord of de gewenste alarmsignalen.

NEN 2654 en NEN 2575

De installatie wordt volledig volgens de diverse NEN-normen geplaatst en is goed beveiligd zodat in geval van brand of stroomuitval deze blijft functioneren. Naast de installatie behoren ook het beheer, de controle en het onderhoud van autonome ontruimingsalarminstallaties tot de expertise van Heuvelman.

Hoe werkt een ontruimingsinstallatie?

Een ontruimingsinstallatie kan op verschillende manieren worden aangesloten. U kunt ervoor kiezen het systeem te koppelen aan de brandmeldinstallatie. In geval van brand zal er een signaal worden gegeven aan het systeem waardoor automatisch een sirene zal afgaan en een omroep afgespeeld zal worden. Een andere optie is om het ontruimingssysteem aan te sluiten aan een centrale knop in uw gebouw. In geval van nood kan deze knop handmatig worden ingedrukt waardoor vervolgens het alarm af zal gaan. De omroep die afgespeeld wordt, kan naar wens geconfigureerd worden.

Bewaking

Door middel van lijnbewaking wordt de weerstand van de lijnen tussen alle aangesloten apparaten van het systeem continu gemonitord. Bij eventuele uitval van een van de lijnen gaat direct een alarmbelletje af in de service centrale, waarop het probleem meteen verholpen kan worden. Maar ook van een afstand is het systeem uit te lezen en te besturen. Uw beheerder kan dus onafhankelijk van tijd en locatie altijd bij het systeem. Dit zorgt ervoor dat de installatie altijd zal blijven werken.

Uw ontruimingssysteem bij Heuvelman

Heuvelman heeft ruime ervaring in het installeren van ontruimingssystemen. Wij gebruiken deze expertise graag om ook in uw pand de veiligheid te bevorderen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten