LED schermen

De vele toepassingen van LED schermen, LED displays en LED billboards voor binnen en buiten.

LED schermen kunnen voor vele verschillende communicatie doeleinden gebruikt worden. De schermen kunnen bijvoorbeeld uw content op een bijzondere en speciale manier weergeven tijdens uw evenement of bijeenkomst.

Beeldbuizen, platte plasma schermen, LCD schermen, LED schermen… televisies en monitoren hebben de laatste jaren nogal een ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels zijn schermen platter, lichter dan voorheen en nog belangrijker, de beeldkwaliteit is ook sterk verbeterd door de toename van de resolutie (Ultra HD 4K-8K). De resolutie de hoeveel beeldpunten (pixels) aan die het beeld maken. Hoe hoger de resolutie (hoe meer pixels), hoe scherper de beeldkwaliteit.

LED schermen worden op veel manier toegepast, voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Het doel is om een te communiceren via het scherm. Tijdens een presentatie of vergadering, tijdens een evenement, in publieke of gesloten ruimtes, narrow casting en bewegwijzering. De mogelijkheden zijn ontelbaar en voor elke toepassing is er een LED scherm beschikbaar.
Passende content voor op de schermen kan door onze afdeling Content & Software op maat worden verzorgd.

Een innovatieve toepassing is het maken van een videowall met LED monitoren. Een videowall met monitoren is een uitstekende indoor oplossing voor het creëren van een groot videobeeld. Door middel van meerdere LED of LCD monitoren, die aaneengesloten of overlappend naast elkaar worden geplaatst, wordt één groot videoscherm gevormd.

De monitoren die worden gebruikt hebben zeer dunne, nauwelijks zichtbare, randen. Een videowall biedt heel veel mogelijkheden in het creëren van een videobeeld in elke gewenste grootte, in combinatie met een zeer scherp beeld. Vooral in situaties waarbij u relatief dicht op het scherm staat is deze videowand de juiste keuze.

Naast de uitmuntende beeldkwaliteit (full HD , 4K of zelfs nog hogere resoluties) zijn de schermen zuinig in stroomverbruik, wat betekent dat de schermen 24/7 in gebruik kunnen zijn.

Verschillen

Er zijn talloze (tijdelijke) toepassingen met LED schermen mogelijk, ze verschillen in onder andere opstelling of vorm. Zo kunnen schermen tegen de muur geplaatst worden of op een verrijdbare trolley of wagen. Doordat ieder evenement of locatie specifieke wensen heeft, heeft Heuvelman een breed assortiment aan A-merk LED schermen voor zowel vaste installaties als tijdelijke oplossingen. Wij denken graag met u mee over de specificaties van het LED scherm die voor u het meest geschikt zijn.

Referenties

In de afgelopen jaren hebben we onze LED schermen onder meer ingezet bij grote publieksevenementen, zakelijke bijeenkomsten, sportevenementen, concerten, congressen, bedrijfspresentaties, inrichten van bedrijven, scholen en universiteiten.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten