088 02 74 900

Kerkdienst streamen

Wij bieden passende audiovisuele oplossingen

Kerken kiezen er momenteel steeds vaker voor om online kerkdiensten uit te zenden. De online kerkdiensten zijn erg populair. Het aantal kijkers en luisteraars ligt vaak zelfs een stuk hoger dan het aantal kerkgangers in normale tijden.

Online kerkdiensten

Corona dwingt ons op een andere manier samen te komen om het geloof te vieren. Met onder meer de digitale kerkdiensten doen kerkenraden hun uiterste best om de gemeente door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Maar ook na corona is de verwachting dat het live streamen zal blijven.

Steeds meer kerken zien in de digitale kerkdienst kansen voor de toekomst, als aanvulling, niet als alternatief. Dit is bijvoorbeeld om het bereik te vergroten zodat minder validen, ouderen of mensen die vanwege gezondheidsredenen niet kunnen komen, gemakkelijk aanhaken en een betere ervaring krijgen van de kerkdienst op afstand.

Spraak-, muziek-en beeldweergave

Bij de kerk stream kunt u de dienst niet alleen terugluisteren maar ook live meekijken. De video staat hierbij gericht op de voorganger of bij het zingen van liederen op het orgel en de organist. Tijdens het bidden kan de video zich op een ander punt in de kerk richten, bijvoorbeeld een veelkleurig raam of een tekst aan de wand of op de doopschaal.

Naast de viering streamen zijn er ook voor rouw- en trouwbijeenkomsten vele mogelijkheden. Of het nu om een huwelijksvoltrekking gaat, of een afscheidsbijeenkomst rond een dierbare overledene. We hebben onze familie en vrienden graag dichtbij, ook als ze alleen op afstand erbij kunnen zijn. Het gaat tenslotte om gebeurtenissen die eenmalig zijn en die je niet over kunt doen. Daarom kunnen wij alle diensten streamen en opnemen.

kerkdienst streamen

Onze ervaring

Heuvelman heeft meerdere kerken voorzien van apparatuur zoals geluid-installaties als camera's. De basis is altijd goed geluid in de kerk maar steeds vaker speelt beeld een belangrijke rol. Tijdens gesprekken wordt vaak gesproken over ‘meegaan met de tijd’ en ‘de kerk van de toekomst’ maar ook over eenvoud en gebruiksgemak. Met deze combinatie ontwikkelde Heuvelman met één van haar partners een online kerkdienst waarbij het digitaal uitzenden van een kerkdienst, begrafenis of trouwceremonie met één druk op de knop is in te starten, gemakkelijk te bedienen is en zelfs op afstand kan worden ingeregeld.

Uw kerkgangers kunnen gemakkelijk met een unieke code zelf muziek en beelden voor hun rouw- of trouwdienst via internet inladen op de gereserveerde datum. Voor het afspelen van beeld en geluid wordt vervolgens gebruik gemaakt van dezelfde apparatuur waarmee de kerkdienst wordt gehouden. Door de mogelijkheid om naast de livestream, ook de beelden met ‘video-on-demand’ later terug te kijken, kan een grote groep bereikt worden en kijkt iedereen wanneer en zo vaak zij willen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten