Hybride vergaderen

Klaar voor het nieuwe vergaderen?

Vergaderzalen worden niet meer alleen gebruikt voor fysieke bijeenkomsten, maar zijn een onderdeel geworden van het nieuwe vergaderen. De combinatie van online en fysiek vergaderen noemen we hybride vergaderen.

Hybride vergaderen is bij uitstek de oplossing wanneer een aantal medewerkers thuis werkt, maar toch bij een belangrijk overleg aanwezig willen of moeten zijn. Degenen die wel op kantoor aanwezig zijn komen met elkaar fysiek samen in een, voor hybride vergaderen uitgeruste, vergaderruimte. Via de beeld- en geluidsapparatuur kunnen ze online verbinding maken met de personen die thuis deelnemen aan de vergadering.

De vertrouwde partner van
Heuvelman -  hybride vergaderen

Wat heeft u bij hybride vergaderen nodig?

Een vergaderruimte die geschikt is voor hybride bijeenkomsten dient te worden uitgerust met beeld- en geluidsapparatuur die ervoor zorgt dat de deelnemers die fysiek met elkaar in de ruimte aanwezig zijn en de personen die online deelnemen, eenvoudig en kwalitatief goed met elkaar kunnen communiceren.

  • Om alle fysieke deelnemers goed in beeld te brengen voor de online deelnemers moet de vergaderruimte worden uitgerust met een goede camera. De openingshoek van de camera moet groot genoeg zijn om iedereen die in de vergaderzaal aanwezig is, goed in beeld te krijgen.
  • Naast dat het beeld goed moet kunnen worden opgenomen is ook de kwaliteit van het opgenomen geluid erg belangrijk voor de spraakverstaanbaarheid. De akoestiek van de ruimte en het aantal mensen dat in de ruimte kan deelnemen aan de vergadering bepalen welke microfoon het meest geschikt is. Denk hierbij aan plaatsing op tafel of in/aan het plafond.
Heuvelman -  hybride vergaderen
  • Zorg ervoor dat het beeldscherm groot genoeg is, zodat alle online deelnemers goed te zien zijn voor degenen die fysiek in de vergaderruimte aanwezig zijn.
  • Verder willen de deelnemers in de fysieke ruimte hun gesprekpartners die online deelnemen goed kunnen verstaan. Om een compromisloze spraakverstaanbaarheid te realiseren is het belangrijk om meerdere (plafond of inbouw) luidsprekers in de vergaderruimte te installeren. Op die manier kan de hele ruimte van goed geluid worden voorzien zonder dat een hoog geluidsvolume noodzakelijk is.
  • Voor degenen die online deelnemen is het belangrijk dat ze voorzien zijn van alles wat nodig hebben is om eenvoudig en succesvol hybride vergadering te vergaderen. Zo is een goed werkende en beveiligde laptop met microfoon en webcamera, en eventueel een audioheadset, onmisbaar.

Hybride vergaderoplossingen

Vergaderzalen die geschikt moeten zijn voor hybride vergaderen richt Heuvelman in met de communicatieproducten van het merk Logitech, gecombineerd met Samsung beeldschermen.

De ene vergaderzaal is de andere niet dus levert Heuvelman meerdere oplossingen om moderne vergaderruimtes te transformeren in productieve omgevingen:

Oplossing klein: voor een vergaderzaal tot 6 deelnemers

hybride vergaderen

De digitale vergaderruimte verenigt de krachtige weergavetechnologie van Samsung en de video conferencing oplossingen van Logitech om toegankelijkere vergaderingen en intelligentere samenwerking mogelijk te maken.

De vergaderruimte bestaat uit een Samsung 55 inch LFD monitor aan de wand. De Logitech Rally Bar Mini is een alles-in-één videoconference unit met een uitzonderlijke 4K UHD-beeldkwaliteit en beschikt over geïntegreerde WiFi en Bluetooth. Samen met de Logitech Tap bedieningsunit is het volledige systeem eenvoudig te bedienen en installeren hierdoor kunt u op ieder moment en iedere locatie een conference call beginnen.

Oplossing middel: voor een vergaderzaal tot 14 deelnemers

hybride vergaderen

Deze ruimte wordt uitgerust met een grotere Samsung 65 inch LFD monitor. De Logitech Rally Bar is een krachtige alles-in-één videoconference unit met uitzonderlijke 4K UHD-beeldkwaliteit en een geweldige geluidskwaliteit. Alles wat in de Rally Bar Mini zit, heeft de Rally Bar ook maar dan nog beter. Samen met de Logitech Tap bedieningsunit is het volledige systeem eenvoudig te bedienen. Op die manier wordt er een vergaderruimte gecreëerd waarbij beeld en geluid perfect samenkomen.

De oplossingen van Samsung en Logitech bieden haarscherpe video, uitstekende kleuren en een uitzonderlijke optische nauwkeurigheid bij resoluties tot 4K. Met de RightSound™-technologie heeft u geen last meer van ruis of andere stemmen, want de beamforming microfoon capteert spraak en nivelleert automatisch luidere en zachtere stemmen en onderdrukt ruis.

Oplossing groot: voor een vergaderzaal tot 20 deelnemers

hybride vergaderen

De grootste vergaderruimte wordt uitgerust met een Samsung 75 inch LFD monitor. De enorm krachtige, alles-in-één Logitech Rally Plus is een eersteklas Ultra HD met stereo video, videoconference unit. De RightSense™ technologie zoekt automatisch naar de juiste personen in de ruimte en heeft studiokwaliteit geluid. Dit systeem is door middel van 5 extra Mic Pods (microfoons) uitbreidbaar tot 45 deelnemers in één ruimte. Logitech heeft de perfecte video conferencing oplossing voor elke ruimte, van de kleine 'huddle' vergaderruimte tot de boardroom.

De oplossingen zijn gemakkelijk in gebruik, goed te onderhouden voor IT en beschikken over een geweldig kabel management. Logitech tap biedt u de kans om met agenda-integratie met één aanraking deel te nemen aan vergaderingen en meteen de inhoud te delen.

Klaar voor het nieuwe vergaderen?

Wees verzekerd van goede audiovisuele faciliteiten voor uw vergaderingen en presentaties. Uw vergaderzaal, boardroom en meeting zalen zullen met de input van Heuvelman de meest moderne faciliteiten bezitten. Heuvelman denkt graag met u mee.

Voordelen van hybride vergaderen

Inmiddels zijn veel werknemers en werkgevers gewend aan thuiswerken. Toch geven veel werknemers ook weer de voorkeur aan het werken op kantoor. De behoefte aan menselijk contact. Om tegemoet te komen aan de wensen van alle werknemers en de werkgevers vormt hybride vergaderen en werken een hele goede en professionele oplossing.

Hybride vergaderen bespaart enorm op de kosten van vliegtickets, reistijden en fileleed. Daarnaast is het in deze tijd niet meer vanzelfsprekend om een vliegtuig in te stappen om naar een andere land te reizen. Hybride vergaderen is dus ook nog eens een duurzame oplossing. Dus voor wie het niet noodzakelijk is om reisuren te besteden aan niet duurzaam transport om voor een vergadering fysiek aanwezig te zijn, is hybride vergaderen een uitstekende oplossing.

Tot slot zorgt hybride vergaderen voor een veel groter bereik. Doordat de vergadering ook online plaats vind kan deze live worden uitgezonden. Hierdoor heeft iedereen de gelegenheid om de vergadering, indien dit wenselijk is, te volgen.

Hybride vergaderen heeft de toekomst en zal vanaf nu nooit meer weg te denken zijn.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten