Hologram

De innovatieve oplossing die indruk maakt

Het klinkt futuristisch, maar de hologram wordt al veelvuldig gebruikt. Veel mensen zullen wel een idee hebben van een hologram is. Een hologram geeft een driedimensionaal beeld van een product of object welke door lichtinval tastbaar lijkt. En zijn er in allerlei vormen en maten.

Hoe werkt holografie?

Een hologram lijkt tastbaar, maar is dit niet. Eigenlijk is het een platte afbeelding. Door de ‘afbeelding’ uit verschillende hoeken en vanuit de juiste plekken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen zodat de indruk van een ruimtelijk, driedimensionaal beeld ontstaat. De truc is dat je vanuit de juiste hoek moet kijken omdat het resultaat alleen vanuit een bepaalde hoek kan worden waargenomen en het 3d effect ontstaat. Voor een goede illusie is dus veel ervaring en expertise nodig.

Het maken is een lastig en technisch verhaal. Om het te maken wordt er met een laser op een doek of spiegel geschenen. Een deel van de laser wordt weerkaatst naar een lens. De lens breekt de straal op in een lichtbundel en valt dan op een fotografische plaat. Het andere deel van de laser wordt doorgelaten door het doek of de spiegel en weerkaatst op dezelfde manier naar de lens. Doordat de laserstralen niet tegelijk op de plaat aankomen, ontstaat een hologram. Er worden dus eigenlijk twee plaatjes gemaakt die door onze hersenen wordt omgevormd naar een hologram.

Wat kan ik met een hologram?

Er zijn veel mogelijkheden met een hologram. Zo is er een optie om met een hologram display een product op de markt te brengen. Doormiddel van een hologram maakt het product een waanzinnige start waardoor de potentiële klant overtuigd wordt. De hologram kan klein worden geprojecteerd, maar ook groot.

Wilt u ook indruk maken op uw publiek?

Onze content design afdeling kan alle type animaties voor u verwezenlijken. Volledig voor u op maat gemaakt.
Bent u nieuwsgierig naar alle opties of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De innovatieve partner van totaalconcepten

De vertrouwde partner van