"De stem van gemeenten in beeld en geluid"

In de dagelijkse communicatie en samenwerking bij gemeenten spelen audiovisuele oplossingen een belangrijke rol. Bij vergaderingen, presentaties, trainingssessies of andere evenementen, helpen audiovisuele middelen om op een efficiënte en effectieve manier informatie uit te wisselen.

Technologieën zoals videoconferencing, digitale presentaties en virtuele vergaderoplossingen, helpen bij gemeenten goed te communiceren, ongeacht de afstand tussen gebruikers. Dit verbetert niet alleen de samenwerking tussen afdelingen en teams bij gemeenten, maar stelt ze ook in staat om beter en transparant te communiceren met partners en burgers.

Het is voor een gemeente belangrijk om te investeren in de juiste audiovisuele oplossingen. Of het nu gaat om vergaderfaciliteiten, presentatie-apparatuur of het toevoegen van de mogelijkheid om op afstand te kunnen samenwerken en te informeren, gemeenten kunnen kiezen uit een scala aan oplossingen die aan hun specifieke behoeften voldoen.

De vertrouwde partner van
Heuvelman -

Voor wie

Voor wie zijn onze audiovisuele oplossingen? Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel. Elke gemeente kan bij Heuvelman terecht en vele gemeentes gingen u al voor. Onze audiovisuele oplossingen zijn o.a. te vinden in:

 • Gemeente Rotterdam
 • Gemeente Utrecht
 • Gemeente Eindhoven
 • Gemeente Nieuwegein
 • Gemeente Dordrecht
 • Gemeente Vlaardingen
 • Gemeente Breda
 • Gemeente Wageningen
 • Gemeente Tiel
 • Gemeente Woensdrecht
Heuvelman -

De mogelijkheden

Binnen Heuvelman zijn er twee mogelijkheden. Vaste audiovisuele oplossingen en tijdelijke audiovisuele oplossingen met beeld, licht en geluid.

Vaste audiovisuele oplossingen
Heuvelman is dé specialist in het leveren van permanente audiovisuele oplossingen voor onder andere auditoria, college- en raadszalen, vergader- en trainingsruimtes en controle ruimtes. Heuvelman is geautoriseerd dealer van A-merken en neemt altijd een onafhankelijke positie in.

Tijdelijke audiovisuele oplossingen
Denk aan grote complete audiovisuele producties met vakkundig bedienend personeel, maar ook aan kleinere producties of de verhuur van enkel apparatuur.

Onze afdeling Content Design creëert alle mogelijke vormen van content. Van PowerPoint presentaties tot websites, van slideshows tot video’s met drones.

Audiovisuele oplossingen voor gemeente

Binnen onze vaste en tijdelijke audiovisuele oplossingen hebben we vele opties. Welke dit zijn hebben we hieronder eenvoudig uitgelegd.

Discussiesystemen

Om raadsvergaderingen of commissievergaderingen verstaanbaar en overzichtelijk te laten verlopen is een vergadersysteem, ook wel discussiesysteem genoemd, onmisbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig systeem van een discussie unit met microfoon en luidspreker of u kiest voor een systeem waarbij de discussie unit is uitgerust met geïntegreerd interactief touchscreen, zodat relevante informatie eenvoudig kan worden uitgewisseld.

Vergadermanagementsysteem

Het vergadermanagementsysteem, gekoppeld aan het Raadsinformatiesysteem (RIS) van de gemeente, zorgt ervoor dat de vergaderingen gestroomlijnd verlopen en er minder handmatige handelingen nodig zijn. Vergaderstukken, notulen en agenda’s worden op het systeem getoond en zijn digitaal beschikbaar.

Ook ondersteunt het systeem bij stemmen. Alles gekoppeld aan het camera- en discussiesysteem voor het automatisch weergeven van de namen en het logo van de politieke partij bij de deelnemers in het ‘live’ camerabeeld.

Online raadsvergaderingen

Door gebruik te maken van de juiste software, gecombineerd met de juiste hardware, is het mogelijk om personen vanaf elke locatie, aan een vergadering te laten deelnemen.

Audio- en videoconference

Een belangrijk onderdeel van ‘Het Nieuwe Werken’ is audio- en videoconference. Door gebruik te maken van deze technische oplossingen is het mogelijk om efficiënter, goedkoper en maatschappelijk verantwoord te werken.

Tevens stimuleert het de samenwerking, doordat het eenvoudig en snel mogelijk is om met collega’s, verspreid over diverse locaties, te communiceren en te overleggen. Door middel van een computer met beeldscherm, een microfoon en een camera kan er makkelijk en zonder veel kosten, gecommuniceerd worden, waar en met wie je maar wilt.

Gemeente Hendrik Ido Ambacht

Digital signage

Digital Signage, ook wel narrowcasting genoemd, is een gesloten contentsysteem met meerdere beeldschermen. Dit systeem wordt door gemeenten ingezet ter ondersteuning van de interne en externe communicatie.

Met behulp van beeldschermen worden bezoekers en medewerkers voorzien van relevante, visuele informatie. Heuvelman heeft een totaaloplossing voor narrowcasting waarbij Heuvelman zorgt draagt voor de hardware (schermen en aansturing), de software, de service en de opmaak van de informatie die getoond wordt op de schermen.

Bewegwijzering

In openbare gebouwen is het voor bezoekers belangrijk dat ze de weg kunnen vinden. Ook is het belangrijk bezoekers via beeldschermen te informeren over diverse zaken zoals bijvoorbeeld veiligheid of dynamische bewegwijzering waarbij alternatieve (loop)routes worden aangeboden wanneer dit nodig is. Beeldscherm toepassingen zijn er voor:

 • Balie-afspraken | wachtruimte
 • Binnenkomst acties | wachtende klanten te vermaken
 • Medewerkers informatie
 • Wachttijden
 • Algemene informatie
 • Plattegrond

Gebouwbeheersysteem

Om beschikbaarheid van verschillende ruimtes te managen is er de interactieve werkplekapplicatie. Deze applicatie is uitgerust met een plattegrond en geeft medewerkers de mogelijkheid om altijd en overal te controleren of er een werkplek of een vergaderruimte beschikbaar is en om deze plek op afstand of bij de ruimte zelf, te reserveren.

Het systeem controleert real time de bezetting van de ruimtes door middel van sensoren, waardoor de werkplekken optimaal benut kunnen worden. Gecombineerd met een klein, interactief scherm bij de toegang van iedere ruimte waarop tijdschema’s van de bezetting staan én waarmee een ruimte gereserveerd kan worden, is het gebouwbeheersysteem onmisbaar in de tijd van het ‘Het Nieuwe Werken’.

Heuvelman -

Waarom Heuvelman

Efficiënte en veilige audiovisuele faciliteiten voor uw raadzaal, commissiezalen en overige (publieke) ruimtes (trouwzalen, vergaderzalen) worden door Heuvelman voorzien van een passende oplossing. Heuvelman heeft vele jaren ervaring met het installeren en onderhouden van permanente audiovisuele faciliteiten voor gemeentelijke instellingen.

Bij ons kunt u terecht voor de complete audiovisuele inrichting van bijvoorbeeld staten- en raadzalen en vergaderruimtes. Graag geven wij u advies hoe uw gemeente- of provinciehuis haar ruimtes efficiënt, veilig en innovatief kan inrichten met passende beeld- en geluidsapparatuur en hoe iedereen hier optimaal gebruik van kan maken.

VNG jaarcongres

Ieder jaar organiseert VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) een jaarcongres voor haar leden (alle gemeenten in Nederland). Heuvelman verzorgt reeds jaren de audiovisuele ondersteuning van dit nationale evenement. Heuvelman is bij deze productie niet alleen verantwoordelijk voor de audiovisuele techniek, maar ook voor de totale inrichting van de locatie.

In 2022 vond het VNG jaarcongres, na twee jaar online, eindelijk weer live, in Hoorn, Noord-Holland, plaats. De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft het evenement samen met Heuvelman, als hoofdaannemer voor dit congres, groots aangepakt. IJsbaan De ijsbaan werd compleet omgetoverd tot congreslocatie! Op 20 juni startten ruim 35 collega’s de transformatie en op 28 juni kon het congres van start gaan!

Veelgestelde vragen

Hoe verzorg je de live streaming voor burgers die niet aanwezig zijn?

Gebruik professionele audiovisuele apparatuur zoals camera's, microfoons en andere apparatuur om de vergadering of het evenement op te nemen. Dit in combinatie met een video-platform om de vergaderingen en evenementen te streamen en uit te zenden.

Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke oplossing het beste aansluit bij de specifieke behoeften en mogelijkheden van de gemeente.

Wat zijn de voordelen van een optimale audiovisuele inrichting?

- Extreem gebruiksvriendelijke bediening

- Volledig geautomatiseerde aansturing van beeld, camera, audio en vergaderdata

- Uitstekende faciliteiten voor hybride meetings

- Automatische verslaglegging van agenda-items, sprekers en stemmingsuitslagen

- Een vlekkeloze integratie met RIS (Raadsinformatiesystemen)

Hoe kunnen gemeenten audiovisuele middelen inzetten om diensten toegankelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken?

- Door gebruik te maken van camera's, microfoons, streaming apparatuur en een streamingplatform, kun je burgers de mogelijkheid bieden om virtueel deel te nemen aan raadsvergaderingen, openbare bijeenkomsten en andere evenementen.

Ook kunnen audiovisuele middelen worden gebruikt om digitale informatiebronnen te delen, zoals video-tutorials, webinars en digitale brochures, die burgers op elk moment kunnen bekijken en gebruiken om meer te weten te komen over gemeentelijke diensten.

- Door het gebruik van audiovisuele middelen kunnen gemeentes ervoor zorgen dat hun diensten toegankelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker zijn voor burgers.

Welke audiovisuele middelen zijn nodig voor het opnemen, opnieuw uitzenden en archiveren van events voor toekomstig gebruik en transparantie?

- Opname-apparatuur zoals videocamera's, microfoons en opname-software worden gebruikt om vergaderingen en evenementen op te nemen.

- Gebruik uitzend-platforms om vergaderingen en evenementen live uit te zenden en op te slaan voor toekomstig gebruik. Heuvelman kan hierbij uitstekend adviseren en faciliteren welk platform het meest geschikt is voor uw wensen en eisen.

- Sla opnames op in de cloud zodat ze gemakkelijk toegankelijk en beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik.

- Tot slot is het gebruik van een geavanceerd archief-systeem, zoals documentmanagement-systemen, om opnames te categoriseren, te organiseren en te indexeren voor eenvoudige toegang en zoekopdrachten, onmisbaar.

- Bovendien is het belangrijk om duidelijke richtlijnen en beleid op te stellen voor het gebruik en de toegang tot opnames.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten