Gemeente Berkelland

Vernieuwde raadzaal

Onlangs heeft Heuvelman een overeenkomst gesloten met de gemeente Berkelland. De overeenkomst heeft betrekking op de levering, installatie en beheer & services van de audiovisuele middelen binnen het gemeentehuis en de buitenlocaties van de gemeente.

De eerste opdracht betrof het vervangen van de audiovisuele apparatuur in de raadzaal. De apparatuur voldeed niet meer aan de huidige eisen en waren voor een deel gedateerd en aan vervanging toe. Daarnaast zijn er door de tijd heen veranderde behoefte vanuit de gemeente omtrent het houden van raads- of commissievergaderingen.

De wens voor de nieuwe oplossingen was dat deze moesten voldoen aan de hedendaagse behoefte van informatievoorziening van de raads- commissie- en collegeleden alsook de inwoners en bedrijven. Daarnaast wilde de gemeente dat de nieuwe audiovisuele installatie simpeler, veel gebruiksvriendelijker en uitermate bedrijfszeker is.

Makkelijk vergaderen

De raadzaal is voorzien van een nieuw discussiesysteem. Naast discussieposten voor onder andere de raadsleden, de voorzitter en de griffier, is ook rekening gehouden dat op 4 locaties een interruptie mogelijkheid is en een voorziening voor op het katheder.
De discussieposten worden tevens gebruikt voor het elektronisch stemmen. Ook zijn er nieuwe schermen, een nieuw audio systeem voor het beste geluid en een vergadermanagement systeem geïnstalleerd.

Vergadermanagement

Het vergadermanagement systeem is gekoppeld aan het raadsinformatiesysteem. Hierdoor is de vergadering gestroomlijnder en zijn er minder handmatige handelingen nodig. Agendapunten worden op het systeem getoond, stemmingen kunnen worden gestart en moties en amendementen zijn digitaal beschikbaar.

Slimme schermen

De nieuwe LED schermen hebben een AMX besturing. Hierdoor kunnen alle schermen bediend kunnen worden vanuit één centraal punt. Met dit systeem is het mogelijk om één of meerdere schermen aan of uit te zetten, een presentatie te tonen op één of meerdere schermen en het volume te regelen. Hierdoor is de ruimte tevens in te richten voor vergaderingen en huwelijksplechtigheden.

Deelnemers die aan het woord zijn, worden automatisch in beeld gebracht door een cameravolgsysteem. Het schakelen tussen deze sprekers verloopt vloeiend. Meerdere camerabeelden kunnen tegelijk weergegeven worden op de schermen en de namen van de deelnemers worden hierbij getoond. Een laatste mogelijkheid is het weergeven van stemresultaten en spreektijden per spreker op de schermen.

Live “in” de raadzaal

De live camerabeelden met spraak kunnen (indien gewenst) worden weergegeven in het restaurant of in de koffiekamer. Hierbij is het mogelijk om de vergadering te volgen wanneer er geen plaats meer is voor publiek in de raadzaal.

Waarom Heuvelman?

Heuvelman onderscheidt zich door innovatieve oplossingen. Met name voor gemeentes bieden wij professionele audio- en video-oplossingen voor een groeiend aantal toepassingen. De innovatieve oplossingen die we aanbieden zorgen ervoor dat er een alles-in-één oplossing is voor al uw audio- en video-opname toepassingen. Uiteraard afgestemd op uw behoefte en rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten