Discussiesysteem

Maak vergaderen kraakhelder

Wanneer er met een groot aantal deelnemers vergaderd wordt wil je dat de vergadering naar behoren verloopt. De voorzitter wil de regie hebben over de vergadering en ervoor zorgen dat iedereen op haar of zijn beurt kan spreken en alles goed verstaanbaar is.

U kunt hiervoor aan een discussie- of conferentiesysteem denken. Een discussiesysteem is een ander woord voor conferentiesysteem. Een discussie- of conferentiesysteem is onmisbaar bij elke middel tot grote vergadering.

Wat is een discussiesysteem?

Een discussie- of conferentiesysteem is een geluidsysteem waarbij elke deelnemer aan een vergadering beschikt over een eigen microfoonpost (vaak met ingebouwde luidspreker om de spraakverstaanbaarheid te verhogen). Een compleet systeem bestaat uit een voorzittersmicrofoon en meerdere deelnemersposten.

Tijdens een vergadering heeft de voorzitter de totale controle over de spreekmogelijkheden van de deelnemers. De voorzitter kan onder andere de microfoons van de deelnemers bedienen en aangeven wie wanneer mag spreken. Hierdoor blijft er orde in een debat of een vergadering en is iedereen goed verstaanbaar.

Discussiesysteem

Welk discussie- of conferentiesysteem?

Er zijn verschillende soorten discussie- of conferentiesystemen. Van systemen geschikt voor een kleine vergaderingen tot systemen voor grote vergaderingen met meer dan 100 deelnemers.

Er zijn eenvoudige instapmodellen voor vergaderingen met alleen spraakversterking door middel van microfoons en luidsprekers tot uitgebreide modellen met vertaalunits, die ervoor zorgen dat een deelnemer de vergadering in zijn of haar eigen taal kan volgen, modellen met cameravolgsystemen en modellen met stemmogelijkheden.

Discussie- of conferentiesystemen zijn bekabeld en draadloos leverbaar. Draadloze discussiesystemen zijn perfect om een systeem mobiel te gebruiken in meerdere settings en op verschillende locaties. Draadloze systemen zijn snel te installeren, eenvoudig in gebruik en gemakkelijk uit te breiden met meerdere deelnemersposten.

Streamen van raads- en commissievergaderingen

Een discussie- of conferentiesysteem kan worden gekoppeld aan een camera volgsysteem om het beeld en het geluid van een vergadering, automatisch, op te nemen en/of, al dan niet live, te streamen. Hierdoor kunnen raads- en commissievergaderingen vanaf elke locatie gevolgd worden.

Gemeenteraad en commissies horen als vorm van volksvertegenwoordiging in de openbaarheid te vergaderen. In de Gemeentewet zijn voorschriften opgenomen met betrekking tot de openbaarheid van deze raads- en commissievergaderingen.

Het maken van camerabeelden om een openbare raads- of commissievergadering via internet live uit te zenden is conform de privacywetgeving.

Discussiesysteem

Waarom Heuvelman?

Heuvelman heeft veel ervaring in het installeren van discussie- of conferentiesystemen. Zowel met systemen die vast geïnstalleerd als met tijdelijke oplossingen. Samen met de opdrachtgever kijken we naar de beste mogelijkheid die voldoet aan de wensen en eisen.

Heuvelman verzorgt de audiovisuele oplossingen. Wanneer uw organisatie behoefte heeft aan een eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing voor vergaderbeheer, betrouwbare opnames van hoge kwaliteit, soepele streaming en/of professionele video-on-demand levering. We leveren en ondersteunen een gebruiksvriendelijke, effectieve oplossing voor u.

Bent u geïnteresseerd in een discussie- of conferentiesysteem? Neem dan contact op met Heuvelman en wij zullen u verder helpen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten