World Trade Center

Revitalisatie voor WTC Rotterdam

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam staat het markante stadsicoon, WTC Rotterdam. Hier komt het (inter)nationale bedrijfsleven samen en vind je een scala aan faciliteiten die huurders van WTC Rotterdam van alle gemakken voorzien: Diverse winkels, bedrijfsrestaurant The Hub, Brasserie Jules, de WTC Art Gallery, Vondelgym en het Postillon hotel en Convention Centre.

WTC Rotterdam verhuurt hoogwaardige kantoorruimtes, flexplekken en state-of-the-art vergaderruimtes. Dit iconische rijksmonument wordt momenteel compleet gerevitaliseerd en opnieuw ingericht voor nog meer kwaliteit en comfort voor huurders en bezoekers.

Eyecatcher van ruim 13 meter breed

Heuvelman en Prisma IT zijn als audiovisueel specialisten geselecteerd om het gebouw van meerdere LED beeldschermen te voorzien. De Main Hall is voorzien van een 4K Narrowcasting beeldscherm van maar liefs 13,5 meter breed. Deze eyecatcher verzorgt een beleving voor huurders en bezoekers, zonder afbreuk te doen aan de iconische architectuur van het gebouw.

Het beeldscherm biedt actuele OV-informatie, nieuwsberichten, wayfinding en andere WTC gerelateerde berichtgeving. Het scherm is qua afmetingen vergelijkbaar met 16 televisies van 50inch en bestaat uit 252 afzonderlijke LED videopanelen.

Masterplan

WTC Rotterdam is nog bezig met de realisatie van het Masterplan. Naast herstel en behoud van oorspronkelijke architectonische elementen zet World Trade Center Rotterdam in op duurzaamheid.

Energiebesparende maatregelen, materiaalkeuze en ecologische aanpassingen maken het gebouw klaar voor de toekomst en dé werklocatie voor iedereen die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
Ook voor de keuze van de LED beeldschermen was dit een belangrijk speerpunt. Niet alleen in de Main Hall, maar ook voor de wayfinding en overige digital signage beeldschermen die aanwezig zijn in het gebouw.
De LED beeldschermen die zijn geplaatst zijn energiezuinig en duurzaam.

Waarom duurzaam? Deze LED schermen gebruiken een stuk minder stroom dan ‘gewone’ beeldschermen, daarnaast zijn ze simpel te installeren en hebben ze een relatief makkelijk onderhoudsproces.

Audiovisuele invulling

Door het hele gebouw zijn ondertussen diverse duurzame LED beeldschermen te vinden. Bij de liftlobby’s is digitale wayfinding aangebracht en boven de roltrappen op de eerste verdieping zijn twee stretch beeldmonitoren van ruim 4 meter breed gemonteerd.

Naast de huidige, bestaande invulling wordt binnenkort de ingang van de parkeergarage voorzien van een LED beeldscherm. Informatie over WTC, het welkom heten van de gasten en informatie omtrent het aantal vrije parkeerplaatsen zijn mogelijkheden om op deze LED beeldschermen te tonen. Ook zal de nieuwe Art Gallery voorzien worden van informatieschermen.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten