Jaarbeurs

Dé locatie om elkaar te ontmoeten

Koninklijke Jaarbeurs en Heuvelman Sound & Vision hebben onlangs een meerderjarige samenwerkingsovereenkomst afgesloten!

Heuvelman levert al vanaf 1 januari 2009 (!) alle audiovisuele toepassingen op beurzen, evenementen en congressen die plaatsvinden in het Beatrixgebouw en Mediaplaza.

Jaarbeurs Utrecht is veel meer dan alleen vierkante meters. Het bedrijf is in 1916 opgericht om handel en nijverheid te bevorderen en daarmee voorspoed te stimuleren. Nu meer dan 100 jaar later, vormt dit ideaal nog steeds het fundament en is het nog even relevant.

Jaarbeurs gelooft dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kan ontmoeten! Jaarbeurs biedt én creëert 365 dagen per jaar de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie en als markt. Dat alles live en online, op een duurzame, veilige, slimme en gastvrije manier.

Vanuit het centrum van het land en met oog voor de klant biedt Jaarbeurs een kleurrijk palet aan beurzen, summits, toonaangevende online platforms en spraakmakende locaties voor beurzen, congressen en events.

Partner

Heuvelman Sound & Vision staat Jaarbeurs al jaren bij om alle nodige faciliteiten en apparatuur in huis af te stemmen op alle type bijeenkomsten. Veel ruimtes zijn voorzien van een kwalitatief zeer goede technische uitrusting zoals beeldprojectoren, projectieschermen, videobeeldschermen, podia, verlichting, geluidsinstallaties voor spraakondersteuning en grote evenementen. Daarnaast is er ook digital signage aanwezig (wayfinding) om de bezoekers optimaal te kunnen informeren als ze te gast zijn bij Jaarbeurs.

Naast de vast gemonteerde voorzieningen is ook de tijdelijke inzet van audiovisuele systemen door de afdeling verhuur een belangrijk onderdeel van de verantwoordelijkheid van Heuvelman bij Jaarbeurs. Bijna alle evenementen en beurzen worden uitgevoerd met audiovisuele apparatuur en ondersteuning van onze Heuvelman collega’s.

Denk hierbij aan het opbouwen van podia voor artiesten en sprekers, rigging met verlichting voor het uitlichten van het podium, publiek of andere belangrijke onderdelen van het evenement, geluid voor het realiseren van spraakverstaanbaarheid of voor een onvergetelijke audio ervaring bij een optreden en ga zo maar door. Alles wordt tot in perfectie geregeld als onze collega’s van Heuvelman verantwoordelijk zijn voor de totale productie.

Detachering

Heuvelman heeft ook een gedetacheerde medewerker bij Jaarbeurs gestationeerd. Deze collega zorgt op locatie dat alle diensten van Heuvelman voorbereid worden en op een vlekkeloze manier worden uitgevoerd. Dit maakt het uitvoeren van projecten voor onze collega’s een stuk gemakkelijker en kan er een nog hoger serviceniveau bereikt worden.

Heeft een beeldscherm van de digital signage een storing, dan zorgt onze medewerker ter plekke ervoor dat het probleem snel en adequaat opgelost wordt. Een gedetacheerde inhouse ondersteunende Heuvelman collega is op locaties waar Heuvelman een vaste relatie mee heeft en die veel vast geïnstalleerde- of tijdelijke audiovisuele apparatuur gebruiken, van ongekende meerwaarde.

Jaarbeurs Studio

Gedurende de corona periode hebben online events, zoals talkshows, webinars, podcasts of livestreams hun toegevoegde waarde wel bewezen. Ook nu zijn online evenementen relevant: je bereikt een grotere doelgroep doordat men (ook) op afstand kan deelnemen wanneer ze niet fysiek naar je locatie kunnen komen, en deze evenementen kunnen altijd veilig doorgaan, in welke omstandigheden dan ook.

Daarnaast zijn er leuke mogelijkheden om de interactie en dynamiek tijdens het event te vergroten. Heuvelman heeft in samenwerking met Jaarbeurs een streaming studio bij Jaarbeurs ontworpen en opgeleverd waarvandaan regelmatig uitzendingen vandaan komen.

Check hierbij het filmpje van de Jaarbeurs Studio en bekijk via deze pagina alle ins en outs van de 'Heuvelman invulling' in Jaarbeurs Studio.

"Wij bieden met onze audiovisuele middelen, expertise en creativiteit, in goed overleg met Jaarbeurs, onderscheidende en passende concepten aan op het gebied van beeld, licht en geluid. Waarbij beleven, partnerschap en vertrouwen de belangrijkste 3 kernpunten zijn in onze samenwerking. "

- Peter Bolland, directeur Heuvelman Sound & Vision

Duurzame evenementen en beurzen

Jaarbeurs wil de meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa zijn. De organisatie gelooft in een wereld waar we zorgvuldig met elkaar en onze omgeving omgaan. Waar de impact op de aarde wordt verminderd door hergebruik van grondstoffen, het controleren en reduceren van afval en de opwekking van eigen groene energie. Met de 2,3 miljoen mensen die Jaarbeurs jaarlijks ontvangt kunnen ze een positieve impact hebben op onze omgeving en de mensen die ze raken.

Daarom heeft de Jaarbeurs, net als Heuvelman, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De duurzaamheidsambities van de Jaarbeurs zijn helder: In 2030 zijn zij een CO2-neutrale evenementenlocatie in het hart van Nederland. Daarmee zijn ze als organisatie al hard aan de slag. Samen bouwen aan een duurzame toekomst.

Het verhaal van Jaarbeurs

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten