Hogeschool Utrecht - Heuvelman - CTOUCH

Hogeschool Utrecht bereidt studenten voor op de toekomst met CTOUCH touchscreens

De nauwe samenwerking tussen Heuvelman en Hogeschool Utrecht (HU), zorgt ervoor dat docenten en studenten met uniforme leeroplossingen kunnen werken waar ze op kunnen vertrouwen.
Sinds 2018 werkt de HU ook nauw samen met het merk CTOUCH waardoor docenten en studenten de beschikking hebben over audiovisuele leermiddelen met een hoog gebruikersgemak - vandaag, morgen en nog vele jaren.

De hoofdlocatie van Hogeschool Utrecht is gelegen in het Utrecht Science Park, bestaande uit vijf onderwijs- en researchgebouwen die plek bieden aan 35.000 studenten en 3.500 medewerkers. Voor de IT-afdeling van de HU is het van het grootste belang dat de docenten en leerlingen kunnen vertrouwen op onderwijsoplossingen die probleemloos functioneren. De oplossing in kwestie? De touchscreens van CTOUCH! Op het Utrecht Science Park zijn 500 (groeiend naar 700!) klaslokalen voorzien van een CTOUCH touchscreen.

Love at first sound

Laten we teruggaan naar 2018, toen Hogeschool Utrecht op zoek was naar een upgrade van hun leermiddelen: van niet-interactieve presentatieschermen naar interactieve touchscreens. Heuvelman Sound & Vision, Hogeschool Utrechts vertrouwde leverancier van audiovisuele middelen en dealer van CTOUCH, adviseerde de HU om CTOUCH te bekijken op de ISE, 's werelds toonaangevende AV-expo die dat jaar in de Amsterdamse RAI werd gehouden. Daar op de CTOUCH stand was het ‘love at first sound’ met de CTOUCH Laser Sky, de voorganger van de Riva.
Laser Sky was iets nieuws en spannends in de wereld van grote interactieve displays: zelfs in klaslokalen van aanzienlijke omvang biedt het scherm uitstekend geluid, dankzij de geïntegreerde JBL-luidsprekers. Net zo spannend voor HU: de veiligheidskenmerken van Laser Sky. Als onderdeel van de ontwerpfilosofie had CTOUCH Laser Sky volledig aanpasbare poorten en functionaliteiten zoals het uitschakelen van internettoegang en het instellen van een pincode. Security by design!
Bovendien was Laser Sky verkrijgbaar in verschillende schermformaten met exact dezelfde gebruikersinterface. Verschillende formaten konden in verschillende klaslokalen worden geplaatst, met dezelfde gebruikservaring - een droom werd waar voor standaardiseringsprocedures! De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en 7 jaar garantie waren ook zeer overtuigende argumenten voor de HU om de sprong te wagen.

De voordelen van touch

De installatie van de CTOUCH Laser Sky werd met zorg uitgevoerd door Heuvelman. De finishing touch was het aanbrengen van kleur gecodeerde kabels voor verschillende soorten aansluitingen. Hierdoor hebben niet alleen docenten, maar ook gastdocenten en studenten meerdere soorten aansluitmogelijkheden.
De grootste uitdaging was om de leerkrachten te overtuigen van de touch-functionaliteiten. Het startscherm van het touchscreen werd voorzien van een handleiding en er werden trainingsvideo's gemaakt. Langzaam maar zeker werden de touchscreens in de lessen geïntegreerd. Docenten brachten hun eigen apparaten mee, sloten ze aan en voilà: de voordelen van een touch presentatiescherm waren binnen handbereik!

700 klaslokalen klaarstomen voor de toekomst

En deze liefdesroman was nog niet ten einde! Elke vier tot zeven jaar moet de audiovisuele apparatuur binnen de HU worden geüpgraded. In de praktijk betekent dit dat elk jaar 100 van de 700 klaslokalen in aanmerking komen voor de nieuwste AV-technologie.
Het is van groot belang dat lessen altijd kunnen doorgaan, ongeacht het model touchscreen in het klaslokaal. Onderwijs toekomstbestendig maken met touchscreens met dezelfde gebruikservaring, ongeacht de technische details, was prioriteit nr. 1.
De volgende generatie CTOUCH touchscreens werd geïntroduceerd: de CTOUCH Riva! Deze gebruiksvriendelijke Riva, met zijn geïntegreerde JBL luidsprekers en uitstekende schrijfervaring, was precies wat de IT-dokter had voorgeschreven.

De CTOUCH Riva is een enorme technologische vooruitgang ten opzichte van de CTOUCH Laser Sky, maar met hetzelfde gebruiksgemak, een vergelijkbare gebruikersinterface en veiligheidsmaatregelen. De CTOUCH Riva is ook uitgerust met de EShare-applicatie, een nieuwe feature, waarmee docenten hun laptopscherm eenvoudig, draadloos kunnen delen.

De lessen op de HU moeten altijd kunnen doorgaan en daarom was het niet mogelijk om alle Laser Sky schermen in één keer te vervangen door Riva schermen toen het tijd was om de klaslokalen te voorzien van nieuwe touchscreens. Zowel CTOUCH Laser Sky als CTOUCH Riva worden na vele dienstjaren nog steeds zeer gewaardeerd door iedereen binnen Hogeschool Utrecht.

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten