Hogeschool Leiden

Duurzame samenwerking

Hogeschool Leiden bevindt zich in het hart van de Randstad, waar ongeveer 14.000 studenten en bijna 1.500 medewerkers gezamenlijk studeren en werken. De hogeschool biedt een uitgebreid scala aan bacheloropleidingen, professionele masteropleidingen, diverse onderzoeksgroepen en talloze mogelijkheden voor een leven lang leren.

Partner van Hogeschool Leiden

Heuvelman is met trots de AV-partner van Hogeschool Leiden. Na een succesvolle aanbestedingsprocedure heeft Heuvelman de opdracht gekregen voor de levering en het onderhoud van de audiovisuele apparatuur.
De praktische toepassing van ons onderscheidend samenwerkingsmodel wordt door beide partijen als zeer positief ervaren. Gezamenlijk adviseren en inrichten van (hybride) leslokalen, medewerkers trainingen, serviceverzoeken en duurzaamheid vormen essentiële pijlers in onze samenwerking.

Opening nieuwbouw

In het begin van 2021 is de bouw van een nieuwe vleugel van Hogeschool Leiden van start gegaan. Dit moderne gebouw bestaat uit zes verdiepingen met collegezalen, kantoren, evenementenruimtes, een cateringplein en een centraal atrium. De nieuwbouw was dringend nodig vanwege de aanzienlijke groei van het aantal studenten in de afgelopen jaren, waardoor de bestaande campus te klein werd. Dankzij dit nieuwe gebouw, dat naast het bestaande is geplaatst, kunnen bijna alle studenten en medewerkers nu weer gezamenlijk gebruikmaken van de campusfaciliteiten.

Op donderdag 23 maart 2023 werd de nieuwbouw feestelijk geopend. Honderden medewerkers, studenten en partners van Hogeschool Leiden verzamelden zich op de campus om de nieuwe faciliteiten officieel in gebruik te nemen. In het atrium vonden interviews en gelukwensen plaats, gevolgd door een feest en een walking dinner. De Leidse burgemeester hield ook een toespraak als onderdeel van de festiviteiten. Met tromgeroffel werd een enorme strik losgetrokken en was de nieuwbouw officieel geopend. Daarna ging het feest verder met een dj.

Natuurlijk kon een passende AV-uitrusting niet ontbreken bij zo'n feestelijke gelegenheid! We hebben het hele evenement voorzien van hoogwaardige audiovisuele apparatuur, waaronder een geluidssysteem voor de verschillende toespraken en optredens van de dj, een ruim podium, smaakvolle decoraties en een lichtsysteem om de sfeer te versterken en de sprekers op het podium goed uit te lichten.

Zomervakantie

Direct na het sluiten van de schooldeuren zijn onze collega's meteen aan de slag gegaan. We hebben onder andere de leslokalen voorzien van en vervangen door touchscreens. Ook kregen de vergaderzalen een upgrade naar hybride werken en werden ze voorzien van hybride vergaderoplossingen. Gedurende deze periode vond ook de vervanging plaats van 20 duurzamere projectiesystemen in de leslokalen, evenals de inrichting van training- en instructieruimtes.

Voor de inrichting en aanpassing van de hybride lesomgevingen zijn er eerst verschillende kennissessies met docenten en studenten gehouden. Hieruit zijn een ontwerp en een proefopstelling voortgekomen, die na goedkeuring door iedereen in de praktijk zijn toegepast.

Uiteraard is ook ons servicecenter in deze periode druk bezig geweest op de hogeschool. Alle onderhoudswerkzaamheden aan de audiovisuele apparatuur zijn uitgevoerd gedurende de zomerperiode, zodat deze weer in goede conditie was voor het nieuwe schooljaar en hiermee de levensduur van de apparatuur wordt verlengd.

Dit alles was alleen mogelijk dankzij een intensieve voorbereidingsperiode en een goede samenwerking tussen de hogeschool en Heuvelman. Voor de volgende vakantieperiode staan nieuwe installaties gepland, waaronder de inrichting van een nieuwe evenementenruimte en een horecaplein waar audiosystemen en presentatieoplossingen worden toegepast.

Content Design

Onze afdeling Content Design is druk geweest met het creëren van instructievideo's met behulp van animaties voor de verschillende ruimtes. Veel van deze ruimtes zijn uitgerust met de nieuwste AV-apparatuur, waardoor het soms even wennen kan zijn om alles goed te kunnen bedienen. Als een student of docent hulp nodig heeft, kunnen ze eenvoudig een QR-code scannen. Deze code leidt hen naar een video waarin het audiovisuele systeem, stap voor stap, wordt uitgelegd. Op deze manier is de apparatuur voor iedereen gemakkelijk te gebruiken!

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten