AFAS Software

Audiovisuele techniek van A tot Z

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf met een focus op haar klanten en het inspireren van ondernemers en haar eigen werknemers. Het zeer passende motto van dit vooruitstrevende bedrijf is “inspireert beter ondernemen”. Door de enorme groei die AFAS meemaakt, was er behoefte aan meer ruimte voor zowel werknemers als voor de klanten en bezoekers van het bedrijf. Hierin bood zich direct een unieke kans aan om een nieuw pand te bouwen, welke nu niet alleen dient als kantoorruimte, maar tevens een bijzondere ervaring biedt aan iedereen die het pand bezoekt.
Heuvelman is trots om audiovisueel partner te mogen zijn van zo’n bijzondere organisatie en dat alle disciplines vertegenwoordigd mochten worden.

Audiovisuele techniek van A tot Z

Het nieuwbouwpand aan de Inspiratielaan in Leusden is niet alleen een werkplek, het is een Experience Center. Om aan de verwachting die deze benaming oproept te voldoen, moest het pand op audiovisueel vlak volledig functioneel ingericht worden. Slechts 20 % van het pand is bestemd voor de medewerkers en werkplekken; de rest van het pand bestaat uit een demoruimte, sportcomplex, evenement locatie, restaurant, binnentuin, atrium en auditoria waar AFAS haar klanten en relaties ontvangt, verbindt en inspireert.

Heuvelman heeft alle audiovisuele techniek in “het clubhuis” van A tot Z gefaciliteerd. In de ruime ontvangsthal heeft Heuvelman Digital Signage beeldschermen opgehangen. De ruimte is tevens voorzien van een interactieve plattegrond en beacons. Bij de outdoor sportruimtes zijn luidsprekers geplaatst en een LED-scherm om eventuele scores bij te houden. Voor de vergaderzalen in het pand zijn permanente installaties geplaatst, waaronder audio en beeld. In het restaurant gedeelte, waar plek is voor 700 personen, is een curved LED-scherm geplaatst en zijn er inprikpunten voor laders. Al met al is het gehele pand voorzien van de meest up to date techniek om zo de ultieme ervaring te kunnen bieden aan collega’s, gasten en bezoekers.

Atrium

In het Atrium zijn twee LED-schermen geïnstalleerd. Elk LED-scherm bestaat uit 25 stuks Samsung IF025R LED-modules met een pixel pitch van 2,5 mm. De afmetingen van de geïnstalleerde LED-schermen zijn 480 x 270 cm. In combinatie met de Full HD resolutie gaan de LED-schermen volledig op in de ruimte.

Het Atrium is een akoestisch uitdagende ruimte met veel glas en harde materialen. Om een goede geluidsdekking en een uitstekende spraakverstaanbaarheid te waarborgen is voor het Atrium gekozen voor het installeren van twee Beam Steering luidsprekers van het merk Fohhn (type Focus modular, 2x mid-laag DFM-400 en 1x top module DFM-100) per kant en aan beide zijden van de LED-schermen.

Voor de lage tonen zijn een tweetal Fohhn PS-850 luidsprekers ingebouwd in het podium. De Fohhn PS-850 luidspreker is een krachtige en flexibele dubbele 18 inch subwoofer uit deze serie.

Voor het bar gedeelte hebben we gekozen voor Fohhn Airea luidsprekers. Als het hoofdsysteem niet in gebruik is, zorgen deze compacte luidsprekers met ingebouwde DSP ervoor dat rond de bar een fijn helder geluid te horen is.

Door de Beam Steering techniek is deze ruimte geluidstechnisch perfect inzetbaar geworden voor presentaties en evenementen of feesten.

De blikvanger: AFAS Theater

AFAS Experience Center biedt meer dan alleen maar een hoofdkantoor. Er is een compleet, professioneel theatergebouw aanwezig met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende theaterproducties. Het theater opent in 2021 haar deuren en zal gelijk in gebruik worden genomen. Binnenin de grote glazen bol, welke goed opvalt aan de buitenkant van het pand, bevindt zich het theater met op de begaande vloer een tribune, maar ook een balkon met zitplaatsen.

In het theater zijn de werkzaamheden reeds ver gevorderd. Alle luidsprekers en microfoons voor het Vivace ruimte akoestiek systeem zijn geïnstalleerd en de steekvelden op het podium en in de regie zijn afgemonteerd en getest. In de afgelopen week zijn we begonnen met het inhangen van het PA-systeem, Fohhn Focus Venue Beam steering luidsprekers inclusief Fohhn Sub array’s.

Fixed Solutions voor AFAS

Heuvelman is niet alleen verantwoordelijk voor de vaste installaties in het nieuwe pand, maar ook voor de audiovisuele ondersteuning tijdens evenementen. Heuvelman heeft al mogen acteren tijdens het AFAS Succestival, een gratis kennisfestival voor AFAS beheerders. En tevens voor de derde Koning Willem I Lezing en het Koning Willem I diner. Dit laatste evenement vond plaats in het nieuwbouwpand van AFAS, welke op dat moment nog vol in aanbouw was. De uitdaging was, om samen met AFAS, de bouwplaats om te toveren tot een sterrenlocatie.

"“Als Heuvelman zijn wij trots partner te mogen zijn van zo’n bijzondere organisatie en dat wij hier al onze disciplines kunnen vertegenwoordigen.”"

Weten hoe we dit voor uw bedrijf kunnen inzetten?

De innovatieve partner van totaalconcepten