Nieuws

Koningsdag Tilburg

Op donderdag 27 april kwam de koninklijke familie naar Tilburg om de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren. Heuvelman Sound & Vision had de eer om in samenwerking met Artishock Events, Crowdcom en Lion Event Support, Koningsdag technisch te ondersteunen. Middels de inzet van 14 LED schermen werd een Crowd Management Systeem aangelegd.

De (0)13 werelden
In de gemeente Tilburg werd de familie van Oranje-Nassau door dertien verschillende werelden geleid. Deze werelden representeerden de verschillende aspecten van de stad. Onder andere de oude textielstad, het onderwijs en de kermis, die zo kenmerkend voor Tilburg zijn, kwamen aan bod. De route werd afgesloten door middel van een grande finale op het Piusplein met optredens van bekende Tilburgers onder aanvoering van Guus Meeuwis. Na afloop werd de familie uitgezwaaid met duizenden oranje textiele zakdoeken.

Crowd Management
Koningsdag trekt ieder jaar honderdduizenden bezoekers. Om alles in goede banen te leiden werd door Heuvelman een Crowd Management Systeem geïnstalleerd door de hele stad. Dit systeem bestond uit veertien LED-schermen die middels één centraal regie punt draadloos werden aangestuurd. Op deze schermen werden de live beelden van diverse programmakanalen uitgezonden door middel van een digitale UHF connectie. Daarnaast boden de schermen de mogelijkheid om de toeschouwers van actuele informatie te voorzien omtrent veiligheid. Op het grote scherm naast het podium op het Piusplein werden, door middel van een drie camera regie, de optredende artiesten in beeld gebracht.